Sport

Komentari 1

Sin ide očevim stopama: Marko Arapović potpisao je za Split!

Nakon tate Franje Arapovića koji je nosio dres KK Splita od 1993. do 1994., obiteljsku tradiciju nastavit će i sin Marko. Arapović je igrao za sve reprezentativne kategorije i bio je dio naše reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, a u klupskoj karijeri nosio je dres Cibone, Cedevite i Galatasaraya.

- Sretan sam što stižem u Split, imao sam dosta ponuda iz inozemstva, ali dopala mi se Splitova filozofija, sviđa mi se kako je momčad lani igrala. Tražio sam sredinu u kojoj mogu pokazati sve što znam, to sam sa Splitom i dobio, siguran sam da imamo momčad za velike stvari - rekao je Arapović, koji će nositi žuti dres s brojem 0.

Marko je bio dio sjajne generacije koja je igrala finale SP-a do 19 godina, a tamo nas je zaustavio SAD predvođen današnjom zvijezdom Bostona Jaysonom Tatumom. Arapović (24) je bio jedan od najtalentiranijih naših košarkaša, ali brojne ozljede su ga usporile...

On je tako dobio priliku za razvoj svoje karijere, a Split je u svoje ruke dobio veliki potencijal. U Turskoj je prosječno zabijao sedam koševa po utakmici, a najefikasniji je bio u dresu Cedevite iz koje je otišao prije dvije godine.

Sin ide očevim stopama: Marko Arapović potpisao je za Split!