Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sinj na otvaranju sezone razbio Mladost, Hrvat strijelac na Svjetskom prvenstvu za Čile

Sinj na otvaranju sezone razbio Mladost, Hrvat strijelac na Svjetskom prvenstvu za Čile
7

Hrvatsko je prvenstvo počelo reprizom lanjskog finala, ali Zagrepčani su u Sinj stigli bez ijedne zamjene, a zbog kartona su u jednom dijelu utakmice igrali s tri igrača manje

VIDEO

Derbijem u Sinju pred nekoliko stotina gledatelja počela je ragbijaška sezona u Hrvatskoj. No, repriza lanjskog finala između Sinja i Mladosti nije bila ni približno neizvjesna kao prije četiri mjeseca.

Naime, mladostaši su u Sinj otputovali sa samo 15 igrača, bez ijedne zamjene. I nisu dugo uspjeli odolijevati domaćinu. Do poluvremena su zabili Lerotić, Kovačić i Majić, a Pavlović je pogodio jedan kazneni udarac i dva pretvaranja za vodstvo 22-0. T. Fišić ga je polaganjem tek ublažio za 22-5 na odmoru.

Pokretanje videa...

Ragbi Sinj osvojio Kup 00:55

U drugom je poluvremenu priči bio kraj kad je u 52. minuti, pri rezultatu 32-5, crveni karton dobio trener i najbolji igrač Mladosti Nik Jurišić. Uz to, žute su kartone dobili Biškić i Buljac, pa je Mladost u jednom dijelu drugog poluvremena imala tri igrača manje.

Sinjani su to iskoristili polaganjima Brčića, Grčića, Prološčića, Filipovića, i dvaput Domazeta, dok su nogom bili precizni Pavlović (kazneni udarac i dva pretvaranja) i Domazet (dva pretvaranja). Za goste su i Tomislav i Dominik Fišić postigli po jedan zgoditak, a Buljanović jedno pretvaranje za konačnu, vrlo visoku pobjedu Sinja 63-17 (22-5).

Finale Prvenstva Hrvatske u ragbiju između Sinja i Mladosti

Utakmica Ljubljane i Nade odgođena je za prosinac na zahtjev Slovenaca, a Zagreb je u 1. kolu slobodan.

Samoa, Wales i Irska ostvarili su očekivane i sigurne pobjede na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, nisu dopustili potencijalnim minama da im poremete planove.

Samoa je s 43-10 (19-10) nanijela i drugi poraz debitantu na SP-u Čileu, za koji je ovaj put igrao Matias Garafulić, mladić hrvatskog porijekla, čiji je brat Nicolas igrao prvu utakmicu, protiv Japana, ali se ozlijedio i vjerojatno će morati propustiti ostatak SP-a.

Samoa je povela u 4. minuti kaznenim udarcem Leali'ifana, ali u 6. je ostala s igračem manje zbog žutog kartona Seutenija, a u šestoj je Matias Dittus zabio prvo polaganje dana i doveo Čile u vodstvo 5-3, što je Videla i pretvorio u 7-3. Ipak, u 10. i 14. minuti još dva pogotka iz kaznenih udaraca Leali'ifana i Samoa je opet u vodstvu, 9-7. Da bi u 30. minuti baš Garafulić pogodio kazneni udarac i za Čile i posljednji put doveo Južnoamerikance u vodstvo, 10-9.

Rugby World Cup 2023 - Pool B - Ireland v Tonga

Leali'ifana je do poluvremena pogodio još jednom, za 12-10, a onda u zadnjem napadu prvog dijela Duncan Paia'aua zabio je i prvo polaganje za Samoance i prvu osjetniju prednost. Uz pretvaranje Leali'ifana otišli su na 19-10.

Odmah u 42. minuti čileansku je obranu probio i Jonathan Taumateine za 24-10, pa u 47. Fritz Lee za 29-10, a u 52. Sama Malolo, uz pretvaranje Leali'ifana, za 36-10. Priču je, nakon još tri žuta kartona, u zadnjoj minuti zaključio svojim drugim zgoditkom Malolo, a Sopoaga je pretvorio za konačnih 43-10.

Wales je u Nici svladao Portugal 28-8 (14-3). Velšani su u 9. minuti poveli 7-0 zgoditkom Louisa Rees-Zammita i pretvaranjem Leigha Halfpennyja. Kaznenim udarcem Marquesa u 37. minuti Portugalci su smanjili na 7-3, no u zadnjoj minuti prvoga dijela zabio je i Dewi Lake, a Halfpenny pretvorio za 14-3.

Odličan otpor Portugalaca Velšani su jako teško lomili, no došli su i do trećeg polaganja u 56. minuti Jac Morgan je zabio, a Halfpenny pretvorio za 21-3. U 63. je Nicolas Martins zabio i za Portugalce te smanjio na 21-8, ali u 77. je Pinto dobio crveni karton, a četvrto polaganje za bonus bod Walesu je u zadnjim sekundama donio Taulupe Faletau, uz pretvaranje Costelowa.

Rugby World Cup 2023 - Pool B - Ireland v Tonga

Prva reprezentacija svijeta Irska zatvorila je dan trijumfom nad Tongom 59-16 (31-13). Kaznenim udarcem Johhnyja Sextona Irci su poveli u 7. minuti, ali u 16. je Havilli izjednačio na 3-3. Tek u 21. minuti Irci su prvi put probili obranu čvrstih otočana. Položio je Tadhg Beirne, a Sexton pretvorio za 10-3. Havili je u 24. smanjio na 10-6, ali Irci opet zabijaju u 26. preko Caelana Dorisa te uz Sextonovo pretvaranje odlaze na 17-6.

Do kraja poluvremena zgoditak je postigao i Mack Hansen i sam Sextona, koji je oba i pretvorio za 31-6. Ipak, Tonga je u zadnjoj sekundi polaganjem Fifite i pretvaranjem Havilija stigla na 31-13.

Havili je kaznenim udarcem smanjio na 31-16 i onda u zadnjih 20 minuta irski uragan. Položio je James Lowe, pa Bundee Aki dvaput, pa Rob Herring, a sva četiri pretvorio je Byrne za visokih 59-16.

U nedjelju igraju JAR - Rumunjska (15), Australija - Fidži (17.45) te Engleska - Japan (21).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku