Sport

Komentari 3

Sinkovići dominantno u finale SP-a: 'Ispunili smo prvi cilj...'

Sinkovići dominantno u finale SP-a: 'Ispunili smo prvi cilj...'

Nije bilo lagano, možda izvana izgleda. Presretni smo, izborili smo Olimpijske igre i službeno i idemo sutra bez opterećenja dati sve od sebe, rekao je Valent Sinković

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca bez na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheim nakon što su u polufinalu u svojoj skupini bili najbrži s vremenom 6:27.080.

Ulaskom u finale braća Sinković osigurala su nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Jako smo zadovoljni s polufinalnom utrkom, stvarno smo odveslali čak i bolje od očekivanja. Vježbali smo malo start, nije nam to bilo dobro zadnjih par dana i stvarno smo izašli kako treba. Osjećaj je bio dobar i vidjeli smo nakon prvih 500 da imamo veliku šansu pobijediti. Nije bilo lagano, možda izvana izgleda. Presretni smo, izborili smo Olimpijske igre i službeno i idemo sutra bez opterećenja dati sve od sebe - kazao je Valent Sinković.

Drugi su sa 1,88 sekunde zaostatka bili Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino s vremenom 6:28.960, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez s vremenom 6:29.320.

Iz druge polufinalne skupine plasman u finale su ostvarili Novozelanđani Thomas Murray i Michael Brake (6.26.630)  , drugi su Australci Sam Hardy i Joshua Hicks (6:27.070), a treći  Francuzi Valentin i Theophile Onofroy (6:27.300). 

Ova polufinalna utrka trebala se održati u četvrtak no kako je u četvrtfinalu druga skupina morala veslati poslijepodne jer je poljskoj posadi puknulo veslo, premještena je na petak da bi sve posade imale dosta vremena za odmor.

- Taj prvi cilj je ispunjen, osiguravanje norme za Olimpijske igre, to smo i rekli da bi trebalo biti više sekundarni cilj. Drugi cilj je obrana zlata i za sada dobro ide. Ova utrka danas je bila odlična i idemo sutra odveslati ovako ili još bolje - dodao je Martin Sinković.

Finale je na rasporedu u subotu u 13:37 sati.

(jt)

Najčitaniji članci