Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sinkovići idu po novo zlato: Nismo na 100 posto, ali i u ovoj formi možemo pobijediti

Sinkovići idu po novo zlato: Nismo na 100 posto, ali i u ovoj formi možemo pobijediti

Konkurencija je dosta jaka, mislimo da će najveći konkurenti biti dvojci iz Litve i Španjolske, a i Irci bi mogli iznenaditi. Imaju jaka imena, a s njima se nikad nismo susretali pa će biti zanimljivo vidjeti, kažu braća

VIDEO

Braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće, sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara te Dora Dragičević u lakom samcu predstavljat će Hrvatsku na veslačkom Europskom prvenstvu koje će biti održano od 11. do 14. kolovoza u sklopu višesportskog EP-a kojem je domaćin München od 11. do 21. kolovoza.

Osim veslanja, europska prvenstva će biti održana u još osam sportova: atletici, odbojci na pijesku, kajaku i kanuu na mirnim vodama, biciklizmu, gimnastici, sportskom penjanju, stolnom tenisu i triatlonu.

Veslačka natjecanja će biti održana na regatnoj stazi u Oberschleissheimu, nedaleko od Münchena, a za europska odličja će se natjecati 553 natjecatelja iz 33 europske države.

Kao i obično kad se nađu na startu, braća Sinković slove za glavne favorite bez obzira u kakvom čamcu veslali. Nakon što su prošle godine osvajanjem olimpijskog zlata u Tokiju došli do još jednog vrhunca u karijeri u dvojcu bez kormilara, od povratka natjecanju s dva vesla u rukama, braća su neporaženi u dvojcu na pariće, a to planiraju ostati i nakon Europskog prvenstva.

- Imali smo malo problema s ozljedama od zadnjeg Svjetskog kupa u Luzernu tako da nismo pripreme u potpunosti odradili, ali ja sam uvjeren da smo dosta spremni. Sigurno nismo na 100 posto, ali mislim da i u ovoj formi možemo pobijediti - rekao je Martin Sinković uoči nastupa na Europskom prvenstvu na kojem je u disciplini dvojaca na pariće prijavljeno 14 posada.

Tokio: Braća Sinković pobijedila u finalnoj utrci dvojac bez kormilara i osvojila zlatnu medalju

- Konkurencija je dosta jaka, mislimo da će najveći konkurenti biti dvojci iz Litve i Španjolske, a i Irci bi mogli iznenaditi. Imaju jaka imena, a s njima se nikad nismo susretali pa će biti zanimljivo vidjeti. Nadam se da ćemo odraditi tri vrhunske utrke i da nećemo osjetiti to što nam fali par dana na pripremama - dodao je mlađi brat trofejnog dvojca.

Ni pripreme sestara Jurković nisu bile idealne, ali i one s puno optimizma dočekuju start na olimpijskoj stazi u Oberschleissheimu, na kojoj će se uz njih pojaviti još devet posada.

- U 10 dana smo napravile više od 300 kilometara na vodi, uz to bicikl i teretanu. Vraćamo se u formu nakon Josipine operacije i lagano se slaže sve na svoje, vidimo da nam treba još vremena da se posložimo i rastemo, ali idemo korak po korak. Trenutni cilj nam je da uspijemo ući u A finale, što bi nam bio veliki uspjeh jer je ovo jedno od jačih Europskih prvenstava. Konkurencija je jako dobra, pretežno su medaljašice iz osmeraca i četveraca stavili u dvojac, ali ne damo se i vjerujemo da će sve biti dobro - rekla je Ivana Jurković.

Dora Dragičević će biti jedna od 11 veslačica koje će se natjecati u konkurenciji lakih samaca.

Prve će na stazu sestre Jurković u kvalifikacijama koje su na rasporedu u četvrtak od 9.45. Od 10.35 red je na braću Sinković, dok će Dora Dragičević od 10.50.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka