Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sinkovići izgubili utrku, ali uzeli Svjetski kup: 'Iz poraza najviše učimo. A sada slijedi Beograd'

Sinkovići izgubili utrku, ali uzeli Svjetski kup: 'Iz poraza najviše učimo. A sada slijedi Beograd'

Predstoji nam najvažniji dio sezone, pripreme na Perući i onda Svjetsko prvenstvo. Tamo će biti puno jača konkurencija, očekujemo još Francuze, Talijane, Amerikance, rekao je Valent Sinković

VIDEO

Braća Martin i Valent Sinković zauzeli su drugo mjesto na posljednjoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu u konkurenciji dvojca na pariće.

Sinkovići su u finalu veslali 6:06.53 minuta, ali to nije bilo dovoljno za prestići pobjednički nizozemski čamac u kojem su bili Melvin Twellaar i Stefan Broenink (6:04.59), dok su treći bili Irci Doyle Philip i Lynch Daire (6:08.76).

Zagreb: Braća Sinković  osvojili su  zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom kupu

Unatoč pobjedi Twellaara i Broeninka, Martin i Valent ukupni su pobjednici regate Svjetskog kupa.

- Naravno da smo željeli biti prvi, ali moramo čestitati Nizozemcima koji su danas bili bolji. Moramo izvući pouke, iz poraza se uvijek može najviše naučiti. Predstoji nam najvažniji dio sezone, pripreme na Perući i onda Svjetsko prvenstvo. Tamo će biti puno jača konkurencija, očekujemo još Francuze, Talijane, Amerikance, tako da će biti jako puno dobrih posada - kazao je Valent Sinković.

- Iskreno čestitamo Nizozemcima, koji su danas stvarno bili bolji. Sada slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo tamo biti oni stari, da ćemo biti na svojoj razini i da ćemo slaviti. Mislim da to možemo i idemo trenirati dalje kako bi se poboljšali i sve to ostvarili - dodao je Martin Sinković.

Tri hrvatske posade nastupile su u B finalima. Samac Damir Martin je pobijedio u malom finalu s vremenom od 6.53.78 minuta. U B finalu muškog dvojca braća Anton i Patrik Lončarić dohvatili su četvrto mjesto s vremenom 6:30.55, a četvrte su bile sestre Ivana i Josipa Jurković u B finalu ženskog dvojca.

Zagreb: Svjetski veslački kup, muškarci, jednosjed

- Nismo pretjerano zadovoljne, ali u ovom trenutku to je sve što možemo. Druge posade su bile bolje, mi malo slabije, ali takav je sport. Sada nam treba dobar odmor da se malo oporavimo i onda natrag na pripreme na Peruću da radimo i težimo ka cilju - kazala je Josipa Jurković.

- Nećemo tugovati ni žalovati. U ovom trenutku smo dale sve što smo mogle. Iz kojeg razloga nije ispalo onako kako smo zamislile, ne znam, ali imamo jako veliku motivaciju za Svjetsko prvenstvo i znamo da ćemo tamo doći spremnije nego ikad u životu i pokazati svima tko su sestre Jurković - poručila je Ivana Jurković.

Dodajmo kako je Svjetsko prvenstvo u Beogradu od 3. do 10. rujna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige