Obavijesti

Sport

Komentari 27

Sjajna večer Hrvata u NBA-u: Šarić i Babo po 17, Zubac 12

Sjajna večer Hrvata u NBA-u: Šarić i Babo po 17, Zubac 12
1

Hrvatski košarkaši imali su sjajnu večer i bili jedni od najboljih igrača na parketima svojih momčadi. Šarić je ponovo imao nekoliko trenutaka inspiracije, a na kraju je jedino njegova momčad pobijedila

VIDEO

Dario Šarić prometnuo se u junaka Philadelphije nakon još jedne sjajne večeri. Hrvatski reprezentativac upisao je 17 poena i tri skoka u 21 minuti na parketu u gostujućoj pobjedi 76ersa kod Milwaukee Bucksa 114-109.

Bila je ovo druga uzastopna pobjeda i 10. u zadnjih 13 susreta momčadi iz Philadelphije, a u pobjedi nije sudjelovao najbolji igrač Joel Embiid, koji je propustio susret. Philadelphia je tako nakon katastrofalnog starta sezone i zadnjeg mjesta Istočne konferencije skočila na 12. i doigravanje više nije toliko nerealna opcija.

Najbolji u redovima Phile bio je Gerald Henderson s 20 poena, Šarić i Ilyasova zabili su po 17 dok je Nerlens Noel upisao 16 poena. T.J. McConnell je imao 13 asistencija i 7 poena. Milwaukee je predvodio Greg Monroe s 28 poena.

Sjajnu večer imao je i Bojan Bogdanović premda je njegov Brooklyn izgubio od Miami Heata 109-106. Najbolji strijelac Hrvatske na OI-u u Riju zabio je 17 poena upisao pet skokova i dvije asistencije za 26 minuta. Miami je stigao do 5. uzastopne pobjede, ponajviše zahvaljujući 24-godišnjem Waitersu, koji je nakon trice u zadnjim sekundama Warriorsima istu stvar napravio i Netsima.

Najbolji kod Netsa bio je Brook Lopez s 33 poena, a slijedi ga Bogdanović sa 17 za 26 minuta u igri. Heat je predvodio Dion Waiters s 24 poena, pet skokova i osam asistencija.

Odličan je bio i mladi Ivica Zubac koji je u porazu LA Lakersa od Portland Trail Blazersa upisao novi double-double. Zubac je zabio 12 poena za 27 minuta i pritom upisao 10 skokova te dvije asistencije.

Portland su predvodili Damian Lillard i CJ McCollum s 24 poena, a Mason Plumlee je dodao 19 uz 13 skokova. Najbolji kod Lakersa bio je Lou Williamss 31 poenom dok je Jordan Clarkson zabio 22.

Od ostalih utakmica  Sacramento je pobijedio Cleveland nakon produžetaka 116-112, Boston je dobio Houston 120-109, Golden State je slavio protiv Charlottea 113-103, Atlanta je bila uspješnija od Chicaga 119-114, Memphis je slavio protiv Toronta 101-99, Oklahoma je slavila protiv New Orleansa 115-105, a Dallas je dobio New York 103-95.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"