Obavijesti

Sport

Komentari 5

Sjajna krila i Mirko Alilović spasili su hrvatsku repku

Sjajna krila i Mirko Alilović spasili su hrvatsku repku
1

U DRUGOM KRUGU LAC I VALČIĆ: Nakon što su dobili Ruse i prenijeli četiri boda u drugi krug, momčad će dobiti i pojačanja, Lackovića i Valčića

VIDEO

U boj, u boj, za narod svoj, orilo se dvoranom u Grazu, 5000 hrvatskih navijača slavilo je nikad teže izborenu pobjedu. Pala je i Rusija (30-28), a Hrvatska u drugi krug Europskog prvenstva prenosi četiri boda i na najboljem je putu prema polufinalu!
- Bilo je gadno, stvarno gadno, uh. Izvukli smo se. Pa 15 minuta prije kraja bilo smo u stvarno teškoj situaciji, imali smo tri gola zaostatka - priznao je Miko Alilović, jedan od junaka pobjede nad Rusima. "Hobotnica iz Ljubuškog" sakupila je 12 obrana.
- Ma četiri boda su u džepu, idemo dalje i za polufinale će nam trebati tek jedna pobjeda u tri utakmice.
Ivano Balić ponovno je vukao suigrače, jurišao je na ruske dvometraše, razbijao njihove blokove.
- Lino je od nas tražio da idemo glavom kroz zid, pa smo išli! Na batine smo već ionako navikli. Nisam gledao rezultat ali ujednom sam trenutku vidio da je Lino jako ljut. A to znači da gubimo pa smo krenuli igrati - pojasnio je Balić i otišao sa navijačima proslaviti slatku pobjedu:
- Naši su navijači čudo, ako i uvijek. Najbolji su, naopaljeniji, najglasniji, ma sve naj, naj, naj. Hvala im na ovakvoj prodršci s tribina, bez nje bi se teško vratili u utakmicu.
A do pobjede smo stigli ponajviše zahvaljujući raspoloženim krilima. Nakon što su prve dvije utakmice prespavali, Štrlek i Čupić izbušili su ruske golmane utrpavši im petnaest golova!
Manuel Štrlek odigrao je fenomenalnu partiju, zabio je sedam golova bez promašenog šuta.
- Moralo se i nama otvoriti više. Ovo će nam dati dodatno samopouzdanje, krila za drugi krug - prizano je skromni Štrlek koji je šutevima s lijevog krila izludio Gramsa i Kostigova. A s druge je strane trpao Ivan Čupić. Zabio je Čupko osam komada, bio naš najbolji strijelac, iako je pet golova zabio iz sedmeraca.
- Iz utakmice u utakmicu se dižemo, vidjet ćete da ćemo u Beču biti puno bolji - obećao je Čupko kojeg su očito "prodrmale" kritike izbornika Červara koji će u drugome krugu u momčadi imati spremne Blaženka Lackovića i Tončija Valčića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade