Obavijesti

Sport

Komentari 12

Škugor je to čekao 5,5 godina, u 2. kolo prošao i Borna Ćorić

Škugor je to čekao 5,5 godina, u 2. kolo prošao i Borna Ćorić
2

Borna Ćorić u prvom kolu Dubaija pobijedio je Jirija Veselog 6-4, 6-4, a Franko Škugor još uvjerljivije 47. tenisača svijeta Teimuraza Gabašvilija 6-2, 6-3

VIDEO

Najbolji tinejdžer svjetskog tenisa, 19-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac vodio je vrlo neizvjesnu borbu s ljevorukim 22-godišnjim češkim tenisačem Jirijem Veselim, 55. s pojedinačne ATP ljestvice te nakon sat i pol borbe slavio 6-4, 6-4 u prvom kolu Dubaija. Borna Ćorić je u prvom setu s dva breaka poveo 5-2. Prvi servis za set je propustio u osmom gemu, ali u desetom nije ponovio pogrešku.

U drugom setu je naš tenisač ponovno prvi došao do breaka u trećem gemu. Već u sljedećem Vesely je imao 0-40, ali je Ćorić nizom od pet poena spasio sve tri break-lopte i potvrdio break. Do desetog gema drugog seta, kad je Ćorić servirao za pobjedu, Vesely je ostao bez prilike za povratak, a tada je došao do dvije nove prilike za break (15-40). No, baš kao što je to učinio u četvrtom gemu, Ćorić je ponovno nanizao četiri poena i iskoristivši prvu meč-loptu stigao do svoje šeste ovosezonske pobjede (6-5).

Retern i visok stupanj koncentracije kad je bio suočen s break-loptama bili su prevaga na Ćorićevu stranu. Borna je spasio pet od šest break prilika Veselog, dok je Čeh od devet prijetnji svom servisu spasio njih šest. Ćorić je na reternu osvojio 29 poena, a Vesely 18.

Ćorić na ovom turniru brani prošlogodišnje polufinale, a u 2. kolu čeka ga Philipp Kohlschreiber.

Škugor još uvjerljiviji

Nakon Ćorića na red je došao i Franko Škugor (28) i bio još uvjerljiviji. Hrvatski tenisač pobijedio je 47. tenisača svijeta Rusa Teimuraza Gabašvilija te se nakon više od pet i pol godina našao u 2. kolu glavnog ždrijeba nekog ATP turnira.

Ovo je jedna od najvrednijih pobjeda u karijeri 28-godišnjeg Šibenčanina koji je sjajne formu iz kvalifikacija prenio i u glavni turnir. Iskusni Gabašvili je bolje otvorio meč i u prvom gemu došao do breaka koji je potvrdio za vodstvo 2-0. Međutim, uslijedio je sjajan Škugorov niz u kojem je osvojio sljedećih devet gemova te poveo 6-2, 3-0.

Ruski tenisač je sve do devetog gema drugog seta, kad je Škugor servirao za pobjedu, ostao bez prilike za povratak. Suočen s porazom Gabašvili je imao tri prilike za break, ali je naš tenisač sve tri uspio spasiti i nakon 82 minute igre realizirati drugu meč-loptu za svoju prvu pobjedu na ATP turnirima od slavlja nad Talijanom Filipom Volandrijem u 1. kolu umaškog Croatia Opena 2010. godine. Dva tjedna prije Škugor je u švedskom Bastadu iz kvalifikacija stigao do svog jedinog četvrtfinala na ATP turnirima u pojedinačnoj konkurenciji.

Protiv Gabašvilija je imao vrlo dobrih 61 % pogođenih prvih servisa, uz visokih 82 % realizacije (29/35). Od sedam prilika za break Šibenčanin je iskoristio tri, a spasio tri od četiri Gabašvilijeve prilike za oduzimanje servisa. Prvom pobjedom na turnirima iz serije ATP 500 Škugor se izborio za meč protiv pobjednika dvoboja 2. nositelja Švicarca Stana Wawrinke iUkrajinca Sergija Stahovskija.

ATP Dubai - 1. kolo:

  • Roberto Bautista Agut (Špa/4) - Simone Bolelli (Ita) 6-2, 6-4
  • Thomas Fabbiano (Ita) - Leonardo Mayer (Arg) 6-3, 6-4
  • BORNA ĆORIĆ (HRV) - Jiri Vesely (Češ) 6-4, 6-4
  • FRANKO ŠKUGOR (HRV) - Tejmuraz Gabašvili (Rus) 6-2, 6-3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući