Obavijesti

Sport

Komentari 44

Sjajni Federer dobio Murraya i izborio finale s Đokovićem...

Sjajni Federer dobio Murraya i izborio finale s Đokovićem...
4

Bolji kraj teniske sezone kod muškaraca nismo mogli poželjeti. U finalu ATP World Tour Finalsa u Londonu će snage odmjeriti prvi i drugi tenisač svijeta – Đoković i Federer.

VIDEO

Nakon dva uzastopna poraza (finale Olimpijskih igara i Masters 1000 u Šangaju) Federer je slavio protiv domaće uzdanice Murrayja na posljednjem turniru sezone, ogledu osmorice najboljih. Svega 93 minute trebale su sjajnom Švicarcu da ušutka sve kritičare i one koji su ga unaprijed otpisivali u ovom susretu. No, trebalo mu je nekih 20-ak minuta da uđe u svoj nezaustavljivi ritam.

Oduzeo je Murray servis Švicarcu u prvom gemu meča, a prednost je držao sve do osmog gema prve dionice. Federer, uz veliku pomoć Murrayja, dolazi do prve break-lopte u meču i odmah je koristi za poravnanje na 4-4.

Break-lopti do kraja seta više nije bilo, pa se pobjednik istoga morao odlučiti u tie-breaku. Murray je kod prednosti 2-1 napravio prvi mini-break, ali ga je odmah prvi svom prvom servisu ispustio za 3-3. Drugi mini-break Federeru donosi dvije set-lopte (6-4), a koristi drugu na svom početnom udarcu.

Nakon takvog gubitka prvog seta igra škotskog tenisača u potpunosti se raspala. Još je prvi servis-gem koji je osvojio izgledao kako-tako, ali je već u drugom bilo jasno tko će u finale.

Naime, Murray je imao sigurnih 40-0 na svom servisu, a onda je zaredao s nekoliko "tipičnih" pogrešaka i ponudio Federeru gem. Švicarca nikada ne treba dva puta pitati, te s pet uzastopnih poena dolazi do vodstva 2-1.

Škot nakon toga izgleda u potpunosti bezvoljno i ne pokazuje ni najmanju želju za nadmetnjem kada je Federer bio na servisu. Svoj početni udarac još jednom gubi pri rezultatu 2-4, gledano iz njegove perspektive, a nakon toga Federer uz jedan izgubljeni poen osvaja svoj servis-gem, te ujedno i meč!

Okršaj Đokovića i Federera bit će njihov 29. u karijeri, a trenutno Švicarac na svom kontu ima četiri pobjede više (16-12). Ove su sezone igrali četiri puta, a svakom je pripao po jedan susret. Doduše, Đoković je svoja dva dobio na zemlji (Roland Garros i Rim), a Federer svoja dva na travi, odnosno betonu Cincinnatija.

Podsjetimo, Federer ujedno i brani naslov osvojen prošle godine kada je u finalu slavio protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

ATP World Tour Finals 2012, London, polufinale:

  • Đoković (1) - Del Potro (6) 4-6, 6-3, 6-2
  • Federer (2) - Murray (3) 7-6(5), 6-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše