Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sjajni Zubac i društvo srušili su prvake na startu nove sezone

Sjajni Zubac i društvo srušili su prvake na startu nove sezone
9

Na otvaranju nove, 75. NBA sezone u noći na srijedu odigrane su dvije utakmice. Brooklyn Netsi uvjerljivo su svladali Golden State Warriorse, a u losanđeleskom gradskom derbiju Clippersi Lakerse

VIDEO

Košarkaši Los Angeles Clippersa ušli su u novu sezonu NBA lige pobijedivši na startu aktualne prvake Lakerse sa 116-109, dok su Brooklyn Netsi s uvjerljivih 125-99 svladali Golden State Warriorse u svom Barclays Centeru.

U večeri kad su dobili svoje prstene kao uspomenu na NBA naslov osvojen "pod balonom" u Orlandu, Lakersi nisu uspjeli kao pobjednici izaći u gradskom derbiju. Konačnih 116-109 još je i dobar rezultat, s obzirom na to da su Clippersi pred kraj prve četvrtine imali prednost od 22 koša (39-17)!

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Lakersi su uspjeli u drugoj četvrtini taj zaostatak svesti na samo dva koša manjka na poluvremenu (56-54), na pet minuta do kraja treće četvrtine došli su do izjednačenja (75-75), ali nijednom nisu uspjeli steći prednost. Kad je trebalo prelomiti utakmicu Clippersi su imali iznimno raspoloženog Paula Georgea koji od svoja 33 koša njih 24 postigao u drugom poluvremenu.

Kawhi Leonard je za pobjednike ubacio 26 koševa, a Serge Ibaka je postigao 15 poena u svojoj prvoj utakmici u dresu Clippersa u kojima je na poziciji startnog centra zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivicu Zupca.

No, Zubac se odlično snašao i u ulozi prve alternative na visokim pozicijama. Igrao je 26 i pol minuta te za to vrijeme ubacio 11 koševa, imao šest skokova, po jednu asistenciju i osvojenu loptu te jednu blokadu na LeBronu Jamesu, a obavio je i veliki dio posla oslobađajući prostor i postavljajući blokove za suigrače, što se u statistici ne vidi. 

NBA: Los Angeles Clippers at Los Angeles Lakers

LeBron James je s 22 koša bio najefikasniji kod Lakersa. Anthony Davis je ubacio 18 poena, a Montrezl Harrell je protiv bivše momčadi ostvario učinak od 17 koševa i 10 skokova.

Momčad pod vodstvom Stevea Nasha je na pogon Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta već u prvoj četvrtini 'razbila' Golden State ubacivši 40 poena (40-25), a potom je iz četvrtine u četvrtinu prednost domaće momčadi rasla do najvećih 38 koševa prednosti.

Već tri minute prije kraja treće četvrtine Netsi su imali prednost od 35 poena (95-60) pa si je Nash mogao dopustiti zadnjih 15 minuta utakmice odigrati bez svojih najboljih igrača.

NBA: Golden State Warriors at Brooklyn Nets

Kyrie Irving je svih 26 koševa ubacio u prvom poluvremenu, a uz to je imao po četiri skoka i asistencije. Kevin Durant je završio dvoboj s 22 poena, pet skokova te po tri asistencije i osvojene lopte. Treći strijelac momčadi bio je Caris LeVert s 20 koševa.

Stephen Curry je za Golden State postigao 20 koševa, ali uz loš šut (7/21) te podijelio deset asistencija. Drugi izbor ovogodišnjeg drafta, centar Warriorsa James Wiseman ubacio je 19 poena uz šest skokova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja