Obavijesti

Sport

Komentari 12

Sjećate se njega? Chamakh se udebljao do neprepoznatljivosti

Sjećate se njega? Chamakh se udebljao do neprepoznatljivosti
1

Skoro tri godine prošle su otkako sam zadnji put igrao nogomet. Ovo je moj kraj što se tiče igranja. Želim biti bliže svojoj obitelji i sada mogu reći da je moja karijera završena, rekao je Chamakh...

VIDEO

Sjećate li se Marokanca Marouanea Chamakha? Bio je jedan od najboljih igrača francuske lige, osvojio duplu krunu s Bordeauxom 2009. godine, a onda ga je godinu poslije kupio Arsenal. Dani iz snova kojeg brojni nogometaši samo mogu poželjeti, zar ne? Trebalo je samo brusiti taj neviđeni i pomalo 'divlji' marokanski dijamant, no negdje se izgubio u tom procesu brušenja.

Marokanski napadač Marouane Chamakh (35) objavio je kako završava igračku karijeru nakon što tri godine nije uspijevao pronaći klub. 

- Skoro tri godine prošle su otkako sam zadnji put igrao nogomet. Ovo je moj kraj što se tiče igranja. Želim biti bliže svojoj obitelji i sada mogu reći da je moja karijera završena. Možda se okušam kao trener ili neki savjetnik jer mi nogomet zaista nedostaje. Pokušati ću da dobijem licence i da idem ozbiljno korak po korak - priznao je suznih očiju Chamakh na na jednoj francuskoj televiziji, a mnoge je šokirao njegov izgled.

Naime, Marokanac je izvan nogometa već tri godine, a to se itekako vidi na njegovom tijelu. On se za to vrijeme udebljao oko dvadesetak kilograma i mnogi su ostali šokirani. Nitko ga ne bi ni prepoznao da ga nije predstavio voditelj koji također nije mogao sakriti šok na licu.

Odlazak u Arsenal bila mu je najgora odluka u karijeri, a od tamo je lutao po posudbama u West Hamu, Crystal Palaceu i Cardiffu. Velšani su ga odbili otkupiti i od 2016. godine je izvan nogometa. Pokušao se nekoliko puta vratiti, no volja nije bila na razini kao nekada kada je žario po francuskim travnjacima.

To kao da mu je uništilo motivaciju da nastavi s nogometom, okrenuo se hrani u kojoj je uživao u obilnim količinama i toga je koštalo prekida karijere. 

Za svoju državu odigrao je 62 utakmice u kojima je zabio 17 golova, a svojevremeno je bio vruća roba na tržištu. Najljepše dane karijere proveo je u Bordeauxu s kojim je osvojio naslov prvaka, dva francuska Kupa i Superkupa, a ti sjajni nastupi donijeli su mu transfer u Arsenal.

Nažalost, nebrušeni dijamant iz Bordeauxa nije se uspio izbrusiti do kraja i ostvariti zvjezdanu karijeru kakva mu se i predviđala i pridružio se mnogim njegovim prethodnicima od kojih se puno očekivalo, a na kraju su ostali zapamćeni samo kao nogometni prolaznici.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao