Sport

Komentari 199

Katarski šeik muškarcima 'dao šaku', a dvije sutkinje ignorirao

Katarski šeik muškarcima 'dao šaku', a dvije sutkinje ignorirao

Na ceremoniji dodjele medalja nakon finala Svjetskog klupskog prvenstva je član katarske kraljevske obitelji pozdravio sve muškarce 'šakom', a kraj njega su dvije sutkinje samo prošle pognute glave

Dok se diljem svijeta mnogi bore za ženska prava, postoje još neke zemlje u kojima žene jednostavno nisu ravnopravne muškarcima. Jedna od njih je i Katar, a veoma čudna scena za današnje vrijeme dogodila se na ceremoniji nakon finala Svjetskog klupskog prvenstva u kojem je Bayern slavio protiv Tigresa (1-0).

Pripadnik katarske kraljevske obitelji pozdravljao je članove obje momčadi nakon odigranog finala u Dohi, a svima je dao 'šaku' kako ne bi remetio propisane epidemiološke mjere. No, posebno su se pratile te mjere kad su mu prilazile dvije sutkinje, Edina Alves Batista i Neuza Bach koje nisu ni pogledale šeika, a nije ni on njih.

Očito ih je neko upozorio kako ih član kraljevske obitelji nema namjeru pozdraviti, a prema nekim pisanjima to je iz vjerskih razloga prema kojima ne smiju dotaknuti osobu suprotnog spola, ako se ne radi o obitelji. Spomenuti šeik imena Joaan je mlađi brat od katarskog vladara šeika Tamima bin Hamad al Thanija i predsjednik je njihove Olimpijske komisije.

Poznato je da je zbog svojih naftnih izvora Katar iznimno bogata zemlja te su novcem uspjeli oplemeniti svoj sport te sve dovesti na višu razinu, a kao svojevrsni ambasador sporta tamo bi mogao biti i David Beckham kojem su ponudili 10 milijuna funti. No, pitanje je kako će reagirati na sve jer je nogometna legenda svojevremeno izjavila da je 'počašćen što ga smatraju gay ikonom'.

To je prema Šerijatu kažnjivo pa bi Beckham mogao ostati bez angažmana.  

Najčitaniji članci