Sport

Komentari 4

Skandal u Medveščaku! Igrač je prošlu sezonu igrao dopingiran

Skandal u Medveščaku! Igrač je prošlu sezonu igrao dopingiran

Rezultat je to testova 377 igrača, koji su podvrgnuti testiranju prošle sezone. Smith je tada bio aktivan član kluba pa je zaradio suspenziju ne samo u KHL-u nego općenito u profesionalnom hokeju

Bivši igrač Medveščaka Derek Smith suspendiran je na godinu dana zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Smith je prošlu sezonu igrao za Medveščak u KHL-u, a sada je stigla kazna KHL-ove doping kontrole.

Rezultat je to testova 377 igrača, koji su podvrgnuti testiranju prošle sezone. Smith je tada bio aktivan član kluba pa je zaradio suspenziju ne samo u KHL-u nego općenito u profesionalnom hokeju.

- Neugodno smo iznenađeni rezultatima dopinškog testa našeg bivšeg igrača Dereka Smitha osobito zbog toga što je u vrijeme testiranja još uvijek bio naš igrač čime je prekršio klupski pravilnik. Klupska tijela razmotrit će detaljnije cjelokupnu situaciju te će se poduzeti sve disciplinske mjere kojima ovakvo neodgovorno ponašanje igrača podliježe iz razloga što je u trenutku testiranja bio aktivan igrač prve momčadi. Stajalište kluba na ovu temu svima je vrlo poznato - KHL Medveščak Zagreb ima nultu toleranciju prema ovakvim postupcima, a što je i jasno propisano klupskim pravilnikom - poručili su iz Medveščaka.

Smith je bio solidno pojačanje za Medveščak pošto ima i NHL iskustvo. U najjačoj hokejaškoj ligi svijeta upisao je 94 nastupa, a prošle sezone je za Medvjede zabio dva gola i sedam puta asistirao. Igrao je za Ottawu Senatorse i Calgary Flamese.

Inače, Medveščaku ovo nije prvi put da ima posla s dopingiranim igračima. Ranije je dovodio igrače koji su imali problema s dopingom, poput Edwina Hedberga ili Ryana O'Connora.

Najčitaniji članci