Sport

Komentari 32

Afera u njemačkom nogometu: Policija ušla u sjedište saveza!

Afera u njemačkom nogometu: Policija ušla u sjedište saveza!

Policija je pretražila urede njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu. Pretražili su i kuću predsjednika saveza Wolfganga Niersbacha zbog sumnji u pronevjeru...

Njemačka policija upala je tijekom utorka u prostorije njemačkog nogometnog saveza, piše Reuters. Policajci su pretražili urede u centru Frankfurta kao i kuće i stanove članova njemačkog saveza koje sumnjiče za izbjegavanje plaćanja poreza prilikom dodjele domaćinstva SP-a 2006. godine.

Bild piše kako je policija pretražila domove predsjednika saveza Wolfganga Niersbacha (na slici) te bivšeg predsjednika Thea Zwanzigera.

Platili milijune za domaćinstvo SP-a?!

 Nedavno su Nijemci priznali kako su Fifi platiti 6,7 milijuna eura tijekom dodjele domaćinstva Svjetskog prvenstva 2006. godine. Franz Beckenbauer bio je predsjednik Organizacijskog odbora za SP 2006. godine u Njemačkoj. 

 - Kako bismo dobili subvenciju za organizaciju Svjetskog prvenstva 2006. godine, prošao je prijedlog Fifina financijskog odbora koji je, kada se danas gleda, ipak trebao biti odbijen. Preuzimam odgovornost za pogrešku kao predsjednik tadašnjeg organizacijskog odbora - rekao je nedavno Beckenbauer.

Negdje u isto vrijeme Fifina etička komisija pokrenula je istragu protiv Beckenbauera zbog korupcijske afere kod dodjele domaćinstva Njemačkoj. Sad se uplela i policija. 

Najčitaniji članci