Sport

Komentari 16

Interov skaut Moro: Došao sam zbog Olma u Zagreb, a očarao me jedan drugi Dinamov klinac!

Interov skaut Moro: Došao sam zbog Olma u Zagreb, a očarao me jedan drugi Dinamov klinac!

Imao je 15 godina i odmah se vidjelo da je nešto posebno. Pratim ga otad i u Hrvatskoj su uvjereni da može postati njihov De Bruyne. Mene više podsjeća na Kuluševskog, to je moderna desetka, rekao je Adelio Moro

Talijanski skaut Adelio Moro, koji je trenutačno stručni suradnik Tuttosporta, proteklog je tjedna posvetio kolumnu Dinamovom mladom nogometašu Ivanu Šaraniću (17).

Naime, Moro je u došao u Zagreb 2018. kao skaut Intera na utakmicu protiv Fenerbahčea kako bi pogledao neke igrače iz seniorske momčadi, ali uhvatio je vremena da ode 'škicnuti' i mlađe uzraste. 

- U Zagrebu sam 2018. godine išao gledati Dinamo protiv Fenerbahčea. Htio sam vidjeti mogu li Olmo, Rrahmani i Gojak igrati za Inter. Prijatelj mi je savjetovao da odem pogledati momčad do 17 godina i tamo sam vidio Šaranića. Imao je 15 godina i odmah se vidjelo da je nešto posebno. Pratim ga otad i u Hrvatskoj su uvjereni da može postati njihov De Bruyne. Mene više podsjeća na Kuluševskog, to je moderna desetka. Vrhunski klub bi ga trebao uzeti što prije - piše Moro pa objašnjava što ga je to očaralo kod mladog Hrvata:

- Može igrati na više pozicija, ali je prava desetka. Može kreirati, zabijati, ima tehniku i lijevu nogu, sjajnu tehniku i dribling. Može kontrolirati ritam, kreativan je. Ima dobar udarac i zna potegnuti izvana često. Odlično izvodi i slobodne udarce, a solidan je i u zračnim duelima. Mora još puno učiti i mlad je, ali surađivao sam s klubovima poput Juventusa ili Reala. Da sam na njihovom mjestu, odmah bi ga doveo.

Šaranić je u Dinamo školu došao 2015. iz Segeste, a po Transfermarktu trenutačno vrijedi pola milijuna eura. Redovito konkurira za mlađe uzraste reprezentacije. 

Najčitaniji članci