Obavijesti

Sport

Komentari 13

Skender: Trener Jakirović ima punu podršku svih nas u klubu

Skender: Trener Jakirović ima punu podršku svih nas u klubu
3

Članovi uprave pripremili su prezentaciju, svaki za svoje područje, planove za ovu godinu. Budući da su se na inicijativu predsjednika Zajeca svi članovi IO-a morali predstaviti, to je napravila i uprava

VIDEO

Prva sjednica Dinamova izvršnog odbora trajala je više od tri sata. I tu su donesene prve konkretne odluke nove vlasti. Marko Marić postao je vršitelj dužnosti sportskog direktora, Zvonimir Manenica novi član uprave, a Dinamo je fomirao i tri nova odbora. Velimir Zajec ujedno je oformio i ured predsjednika (još se ne znaju članovi), a poslije trosatne sjednice medijima se predstavio potpredsjednik Dinama i član IO-a Dubravko Skender.

Pokretanje videa...

Zajec u Maksiju 00:38

- Svi članovi IO-a i predsjednik i dopredsjednik su pod obvezom čuvanja poslovne tajne. Najprije je predsjednik Zajec naglasio da je najbitnije zajedništvo i rezultat. Više ne govorimo o stranama, nego o jedinstvenom IO-u. Biram riječ da je dovoljna jaka, ali oduševljen sam raspravom svih članova izvršnog odbora. Kao gost nam se pridružila i uprava kluba, oni su pripremili prezentaciju, svaki za svoje područje, planove za ovu godinu. Budući da su se na inicijativu predsjednika Zajeca novi članovi IO-a morali predstaviti, to je napravila i uprava. 

Zagreb: Poznati na nogometnoj utakmici između Rudeša i Dinama

- Falio nam je sportski direktor, za vršitelja dužnosti je, na prijedlog predsjednika Zajeca, izabran Marko Marić, to je jednoglasno prihvaćeno. Bitno je to iz točke organizacijske i upravljačke strukture u narednom razdoblju. Također jednoglasno, IO je prihvatio prijedlog da se na mjesto člana uprave imenuje Zvonimir Manenica. Mi paralelno sa svime idemo i u nadopunu i mijenjanje sistematizacije radnih mjesta.

- Kolega Ivan Nauković je nadodao, s obzirom na novi pristup rada samoga predsjednika kluba, njemu je potreban uži tim. Pa smo svi bili suglasni da se oformi ured predsjednika. Mi smo u Dinamovom proljeću obećali da će naša "nulta točka" biti dubinska analiza poslovanja kluba, formiran je odbor za organizacijska i financijska pitanja. Tu će biti stručnjaci, a njihova imena će predložiti prof. dr. Mislav Ante Omazić, koji će i voditi taj odbor.

- Stadion? Tu je na prijedlog Naukovića oformljen odbor za izgradnju stadiona, on sam mora pripremiti prijedlog tima koji će biti u tom odboru. Pod točkom razno je bilo puno tema, prof. Tomislav Globan je predložio, sukladno našim obećanjima s liste Dinamovog proljeća, da se otvorimo prema članovima kluba, pa se formirao odbor za članstvo, koji on sam vodi. Isti zadatak, za sljedeću sjednicu on mora predložiti tim za taj odbor.

Zagreb: Tomislav Globan, predstavnik liste 'Dinamovo proljeće'

- Bila je rasprava o konkretnim medijskim istupima, jedno od naših obećanja je bilo da budemo transparentni i odgovorni, odlučili smo da se nakon svake sjednice IO-a netko od nas članova obrati medijima i na strukturirani način iznese sve što smijemo. Predsjednik kluba Zajec je predložio mene da budem delegat u ime kluba na skupštini ZNS-a 28. ožujka.

- Svi su bili prisustni, sudjelovali u raspravi, davali prijedloge. Moje je oduševljenje cijelom sjednicom, samo je dugo trajala. Evo, već sam malo i promukao, uvijek sam želio biti Vin Diesel. Sve je bilo jednoglasno. Marko Marić je krasan lik koji može obavljati i funkciju voditelja omladinske škole. Dinamo je velika organizacija, on ima pomoćnike koji mu mogu omogućiti kvalitetan rad.

- Trener? Nije bilo riječi o treneru, njegov status je, koliko ja znam prema dostupnim informacijama, nepromjenjiv. I predsjednik kluba i članovi IO-a podržavaju trenera. Sljedeća sjednica? Naš prijedlog je da to bude sljedeći ponedjeljak.

- Čim se steknu svi pravni uvjeti, Manenica preuzima svoju funkciju, donio sam njegov CV. Dugogodišnji revizor u Ernst&Youngu, pa član uprave za financije Vaillant Croatia, ali i regionalni šef financija Vaillant grupacije. On je 18 godina rastao u Vaillantu, ekspert je za financije, planiranje, kontroling, upravljanje novca... Već sam statut kao krovni akt nalaže članovima uprave dvojni potpis, čim se stekne to pravno on će biti supotpisnik svega - završio je Skender.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Real je poveo golom Vinicusa, no Sane je izjednačio za domaćine u u drugom poluvremenu, a potom je Kane zabio za 2-1

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna