Sport

Komentari 102

Skijaški spektakl na Sljemenu: Dvije utrke za 21 milijun kuna

Skijaški spektakl na Sljemenu: Dvije utrke za 21 milijun kuna

Elias i Samuel Kolega, Matej Vidović, Leon Nikić, Filip Zubčić i Istok Rodeš bit će naši predstavnici u nedjelju. Leona Popović i Ida Štimac na ženskoj utrci koja je na rasporedu u subotu

Sljeme, Snježna kraljica, sjećanja naviru... Janičina herojska vožnja bez štapa, baklje i navijanje na cilju, druga mjesta Ivice Kostelića, razbijene krune Razzolija, Aubert i Shiffrin, tulumi u kamperu Bodea Millera. Svega je bilo u Zagrebu od 2005. godine i prvoga izdanja Snježne kraljice.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, 4. siječnja. Start prve vožnje je u 13, a druge u 16.15 sati. Muški slalom održava se u nedjelju, 5. siječnja, s početkom prve vožnje u 14.15, a druge u 17.40 sati. Prijenos je na drugom programu HTV-a, a ponovno će slika iz Zagreba obići cijeli svijet. Bilo je straha da se Snježna kraljica zbog toplog vremena neće održati, da će se otkazati kao što je to bio slučaj 2014. i 2016. godine, ali na kraju je na Sljemenu ipak napravljen umjetni snijeg. Ponovno će na mušku i žensku utrku doći preko 20.000 gledatelja. Zagrepčani će ponovno pohrliti na Sljeme.

Čudesni Austrijanac, jedan od najboljih skijaša svih vremena i peterostruki pobjednik Snježne kraljice, Marcel Hirscher, objavio je kraj skijaške karijere, tako se ove godine iščekuje novi sljemenski kralj, a kao najveći favoriti nameću se Norvežanin Henrik Kristoffersen, Šveđanin Andre Myhrer i Francuz Alexis Pinturault, koji su ove godine vodeći u poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa. Elias i Samuel Kolega, Matej Vidović, Leon Nikić, Filip Zubčić i Istok Rodeš bit će naši predstavnici u nedjelju.

Titulu Snježne kraljice pokušat će po peti put osvojiti Mikaela Shiffrin i izdvojiti se na vrhu po broju osvojenih naslova. Sjajna Amerikanka i ove je sezone u odličnoj formi te vodeća u ukupnom poretku i poretku slaloma Svjetskog kupa. Hrvatsku će predstavljati Leona Popović i Ida Štimac. Leoni Popović ovo će biti treći nastup na Sljemenu Ida Štimac upravo je na Snježnoj kraljici debitirala u Svjetskom kupu 2018. godine.

 

Najčitaniji članci