Obavijesti

Sport

Komentari 6

Skočić: Izostavljanje Ljubičića mi je bila najteža odluka, ali imamo puno odličnih napadača

Skočić: Izostavljanje Ljubičića mi je bila najteža odluka, ali imamo puno odličnih napadača
7

Prošla je generacija imala veću individualnu kvalitetu, a ova je više momčadska. Ali obje su odlične generacije i imamo puno toga za reći na Euru, tvrdi Bartol Franjić, koji je igrao u četvrtfinalu 2021.

VIDEO

Ima nervoze, baš sam razmišljao koliko sam utakmica vodio u karijeri, ali emocije rade jer prvi put predstavljam svoju zemlju. Ovaj je posao drugačiji nego drugi.

Rekao je to hrvatski izbornik Dragan Skočić dan uoči otvaranja Eura U-21 u Bukureštu. "Male vatrene" u srijedu od 18 sati (HTV 2) čeka Ukrajina, na Rapidovom stadionu, koji prima 14.054 gledatelja. I koji naši neće ni isprobati jer Skočić je odlučio trenirati izvan Bukurešta.

VIDEO

- To je zbog moje komocije jer na glavnom terenu bismo imali manje vremena, a na ovom terenu u Buftei nismo ograničeni vremenski - pojasnio je izbornik pa se osvrnuo na suparnika:

- Ukrajina je dobro organizirana momčad, koja ima odlične napadače i individualno su jaki, igraju visoki presing. Teško je znati tko će se na terenu kome nametnuti, mi smo radili neke varijante, ali kako nam nedostaje dosta igrača, više smo razmišljali o našoj igri nego o Ukrajini.

Skočić nije htio otkriti ni sastav ni formaciju, tek je rekao da nitko od igrača s popisa nije ozlijeđen i svi konkuriraju za postavu. I dok se Ukrajina pripremala u Austriji i odigrala je pripremne utakmice s Irskom i Katrom, Hrvatska nije imala ni jednu. Izbornikova želja ili niste mogli pronaći suparnika?

- Bilo bi dobro da smo odigrali neku utakmicu, ali htio sam trening utakmice, u kojima mogu intervenirati, ispravljati u hodu, pa smo zato igrali samo međusobno.

Zagreb: Izbornik U-21 reprezentacije objavio popis za Europsko prvenstvo

Skočić još nije pojasnio svoj završni popis igrača za Euro, a najveće je zanimanje izazvalo izostavljanje Marina Ljubičića, koji je ove sezone za LASK zabio 16 golova. Pa smo ga pitali zašto je odlučio na Euro bez njega.

- Morao sam odlučiti jer imamo dosta napadača. On je više zabio u ligi, Šimić u reprezentaciji, tu su i Beljo i Frigan, te mi je to bila jako teška odluka, najteža.

Očekujete li Mihajla Mudrika u ukrajinskom sastavu?

- Ne znam, ali imaju oni i druge dobre napadače, nije samo on problem.

Koliko očekujete hrvatskih navijača? Dolaze li obitelj, prijatelji?

firo : July 2nd, 2022, football, 1st Bundesliga, season 2022/2023, VW Cup, Volkswagen Cup 2022,

- Ja očekujem pokojeg svog prijatelja, a za ostalo ne znam.

Bartol Franjić jedan je od najiskusnijih u mladoj reprezentaciji, no ove je godine u Wolfsburgu igrao samo 11 minuta.

- Ne bih o Wolfsburgu, sezona je završila, bilo je i ozljeda, teška sezona, ali došao sam na Euro spreman. Ovo je reprezentacija, tu ideš 100 na sat i imam pravo nadati se da ću odigrati dobro prvenstvo. U dobrom stanju čekamo utakmice. Prva je uvijek važna, ali i ako ne uspijemo pobijediti, moramo ostati pozitivni jer pred nama će biti još dvije.

Franjić je jedan od četvorice naših koji su igrali u četvrtfinalu Eura do 21 godine 2021. i jedini koji je u tom porazu od Španjolske 2-1 nakon produžetka bio u početnoj postavi. Kako bi usporedio te dvije momčadi?

- Prošla je generacija imala veću individualnu kvalitetu, a ova je više momčadska. Ali obje su odlične generacije i imamo puno toga za reći na Euru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"