Obavijesti

Sport

Komentari 1

Skoro ostala paralizirana, učila je hodati, sad se vraća utrkama

Skoro ostala paralizirana, učila je hodati, sad se vraća utrkama
1

Britanska biciklistica je pri ogromnoj brzini udarila u zaštitnu ogradu na utrci u  Rotterdamu prije više od tri godine. Liječnici su joj rekli da više nikada neće voziti bicikl. U srijedu je čeka prva utrka

VIDEO

Prošlo je više od tri godine otkako su Victoriji Williamson rekli da se više nikada neće baviti sportom. Od tada je prošla brojne operacije i rehabilitacije, najteža operacija leđa je trajala čak osam sati, ponovno je mjesecima učila hodati, a u srijedu je čeka prva utrka.

Pokretanje videa...

00:19

Britanska biciklistica je pri ogromnoj brzini udarila u zaštitnu ogradu na utrci u  Rotterdamu nakon sudara s protivnicom Elis Ligtlee. Slomila je Victoria tada vrat, teško ozlijedila leđa, pomaknula joj se zdjelica, a veliki rez koji je i danas podsjeća na traumatično iskustvo je sezao skroz do kralježnice.

Iako je od kobne nesreće prošlo više od tri godine, snimku sudara je uspjela prvi put pogledati prije samo dva mjeseca.

- Htjela sam shvatiti kako sam zadobila toliko teške ozljede. Sjedila sam i gledala snimku, ali činilo mi se kao da uopće nije riječ o meni, kao da je to nekakvo izvantjelesno iskustvo. Ne sjećam se nesreće, ne sjećam se ničega što se dogodilo - rekla je Williamson.

- Da sam pogledala snimku dok sam ležala u bolnici sa slomljenim kostima, s ovratnikom, bilo bi mi jako teško proživljavati to. Ali ovako sam dobila potrebni završetak. Napokon znam što se točno dogodilo i što mi je promijenilo život.

Milimetri su je dijelili od ozljede zbog koje više ne bi mogla hodati, a liječnici su bili uvjereni da više nikada neće moći voziti bicikl. Sada je čeka utrka u Poljskoj.

- Liječnici su mi pokazali fotografije ozljeda, rekli su mi da je rez udaljen od leđne moždine samo dva milimetra. Pomislila sam: "Zašto ja?" Onda sam shvatila da je moglo biti puno, puno gore. Sretna sam jer sam se uspjela oporaviti i jer ponovno normalno mogu sama funkcionirati - rekla je Victoria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday Night 💃🏼🥂#mereball

A post shared by Victoria Williamson (@vicswilliamson) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can I get a pic for the gram 💁🏼‍♀️☀️

A post shared by Victoria Williamson (@vicswilliamson) on

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...