Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Skoro ostala paralizirana, učila je hodati, sad se vraća utrkama

Britanska biciklistica je pri ogromnoj brzini udarila u zaštitnu ogradu na utrci u  Rotterdamu prije više od tri godine. Liječnici su joj rekli da više nikada neće voziti bicikl. U srijedu je čeka prva utrka

Foto: Instagram
1 komentara

Prošlo je više od tri godine otkako su Victoriji Williamson rekli da se više nikada neće baviti sportom. Od tada je prošla brojne operacije i rehabilitacije, najteža operacija leđa je trajala čak osam sati, ponovno je mjesecima učila hodati, a u srijedu je čeka prva utrka.

Britanska biciklistica je pri ogromnoj brzini udarila u zaštitnu ogradu na utrci u  Rotterdamu nakon sudara s protivnicom Elis Ligtlee. Slomila je Victoria tada vrat, teško ozlijedila leđa, pomaknula joj se zdjelica, a veliki rez koji je i danas podsjeća na traumatično iskustvo je sezao skroz do kralježnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 years, 1 crash, 4 operations, 7 screws . The last 2 years have taught me that if you believe in yourself there is no limit to what you can achieve. There has been tears of pain, frustration, and disappointment..but it’s those moments that have lead to tears of joy and appreciation. Would I change anything? Absolutely not. This accident has made me the person I am today and for that I will always be grateful . Massive thanks to all the people who have helped me out along my journey so far.. @britishcycling for your continued funding, my team from Stepping Hill, the unbelievable team from the IRU Unit at Bisham Abbey.. and not forgetting all the support from my friends and family. I couldn’t of done it without you all. 2018 I’m ready!

A post shared by Victoria Williamson (@vicswilliamson) on

Iako je od kobne nesreće prošlo više od tri godine, snimku sudara je uspjela prvi put pogledati prije samo dva mjeseca.

- Htjela sam shvatiti kako sam zadobila toliko teške ozljede. Sjedila sam i gledala snimku, ali činilo mi se kao da uopće nije riječ o meni, kao da je to nekakvo izvantjelesno iskustvo. Ne sjećam se nesreće, ne sjećam se ničega što se dogodilo - rekla je Williamson.

- Da sam pogledala snimku dok sam ležala u bolnici sa slomljenim kostima, s ovratnikom, bilo bi mi jako teško proživljavati to. Ali ovako sam dobila potrebni završetak. Napokon znam što se točno dogodilo i što mi je promijenilo život.

Milimetri su je dijelili od ozljede zbog koje više ne bi mogla hodati, a liječnici su bili uvjereni da više nikada neće moći voziti bicikl. Sada je čeka utrka u Poljskoj.

- Liječnici su mi pokazali fotografije ozljeda, rekli su mi da je rez udaljen od leđne moždine samo dva milimetra. Pomislila sam: "Zašto ja?" Onda sam shvatila da je moglo biti puno, puno gore. Sretna sam jer sam se uspjela oporaviti i jer ponovno normalno mogu sama funkcionirati - rekla je Victoria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday Night 💃🏼🥂#mereball

A post shared by Victoria Williamson (@vicswilliamson) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can I get a pic for the gram 💁🏼‍♀️☀️

A post shared by Victoria Williamson (@vicswilliamson) on

 

Naši partneri pišu
Message