Obavijesti

Sport

Komentari 48

Škoti u šoku: Doma im je 12 stupnjeva, a na Kantridi 35...

Škoti u šoku: Doma im je 12 stupnjeva, a na Kantridi 35...
1

TVRD SUPARNIK Rijeka u drugom pretkolu Europske lige igra protiv škotskog Aberdeena (21 sat, HRT 2), kluba s kojim je Sir Alex osvojio Kup kupova 1983.

VIDEO

Ma bit će isto i nama i njima, rekao je Matjaž Kek o najavi visoke temperature na prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

Međutim, Riječani su već neko vrijeme na visokim temperaturama, pa će im vjerojatno manje trebati da se prilagode na današnjih 35 u zraku. Gosti iz Aberdeena jučer su uzletjeli u dugim rukavima. Kako i ne bi kad je temperatura na sjeveroistoku Škotske bila samo 12 stupnjeva?!

- Temperatura može biti jedan od alibija. Može ti smetati, ali samo ako to želiš - kratko je prokomentirao riječki trener.

Sastav nije želio izdiktirati, tek je pojavljivanje Josipa Radoševića pred novinarima dalo naslutiti da će 21-godišnjak krenuti od prve minute.

- Maksimalno smo fokusirani na našu igru. Slijedit ćemo trenerove upute, naš veliki angažman na terenu i puni stadion iza nas, to bi trebalo biti dovoljno za pozitivan rezultat - rekao je Radošević, dok Kek prednost vidi i u iskustvu.

- Trenutačno imamo više iskustva u Europi od Aberdeena, no to je i teret jer sad se očekuje da ponovimo uspjehe.

No ako je Rijeka već nešto iskusnija u posljednjim europskim sezonama, tradicija je na strani Škota. Aberdeen je posljednji škotski klub s europskim trofejem. Na putu do osvajanja Kupa kupova prije 32 godine vodio ih je Alex Ferguson prije nego što je crvenu boju Aberdeena zamijenio crvenom bojom Manchester Uniteda. Crveno će biti prisutno i danas na tribinama Kantride.

- Slobodno obucite naše dresove, policija i zaštitari brinut će se o vašoj sigurnosti - ohrabrio je škotski klub svojih 630 navijača koji dolaze u Rijeku.

- Vidjet ćete da se oko stadiona prodaje pirotehnika. Molimo vas da se suzdržite od kupnje i korištenja takvih sredstava - zamolili su čelnici Aberdeena, koji mogu biti zadovoljni navijačkom podrškom. Više od deset tisuća ljudi pokupovalo je godišnje ulaznice za novu sezonu, pa će Rijeku u uzvratu dočekati žestoka atmosfera.

Zato je bitno da u prvoj utakmici Kekovi odrade svoj dio posla uz glasnu podršku Armade.

- Lani je Aberdeen izbacio Groningen u dvije utakmice, što dovoljno govori o tome koliko će ovo biti otvorena utakmica. No mi smo navikli na uspjehe, dobro smo radili dosad i svi bismo htjeli nastaviti naš europski niz - zaključio je Kek.

Aberdeen je lani bio “prva pratilja” nedodirljivom Celticu, a za novu sezonu zagrijao se pobjedama 2-0 protiv Raith Roversa, 8-2 protiv Brechin Cityja i 1-0 protiv St. Johnstonea. No bolje mjerilo za Riječane su dva remija protiv Škendije (1-1, 0-0) u prvom pretkolu Europske lige, a škotsku obranu nije uspio slomiti ni napadač makedonskoga kluba Bojan Vručina. Možda Škote na Kantridi slomi neka drukčija vrućina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika