Sport

Komentari 1

Skupinu američkih sportaša 4 sata vozili do Olimpijskog sela

Skupinu američkih sportaša 4 sata vozili do Olimpijskog sela

Grupu su autobusom prevozili čak četiri sata. Problem je jer se zračna luka nalazi na krajnjem zapadnom dijelu grada, dok je smještaj za natjecatelje na istoku

Da bi transport natjecatelja i ostalih sudionika Olimpijskih igara u Londonu mogao postati ozbiljan problem pokazao je slučaj skupine američkih sportaša...

Naime, neimenovanu grupu američkih sportaša autobusom su od Zračne luke Heathrow do Olimpijskog sela prevozili čak četiri sata. Problem je jer se londonska zračna luka nalazi na krajnjem zapadnom dijelu grada, dok je smještaj za natjecatelje na Olimpijskim igrama na suprotnome, istočnom dijelu Londona.

Na pritužbe iz američke delegacije da su za četiri sata mogli stići "do kolijevke Igara u Grčkoj", gradonačelnik engleske prijstolnice Boris Johnson pokušao je smiriti tenzije izjavom "da su imali lijepu priliku za razgledanje Londona".

S druge strane, službe s Heathrowa pohvalile su se kako su uspješno i bez većih poteškoća odradile dan s najvećim priljevom putnika u povijesti, no problem ostaje transport od zračne luke do Olimpijskog sela.

Najčitaniji članci