Obavijesti

Sport

Komentari 159

Maleš otišao, a Mamić optužio: Tražio je da Hajduk osvoji HNL

Maleš otišao, a Mamić optužio: Tražio je da Hajduk osvoji HNL
14

U Sheratonu je održana sjednica Skupštine HNS-a. Nije bilo govora o smjeni Vlatka Markovića, Hrvoje Maleš je napustio Skupštinu, a Zdravko Mamić ga teško optužio

VIDEO

Sheraton je uoči sjednice Skupštine HNS-a bio osiguran kao da je opsadno stanje. Pokazalo se, potpuno nepotrebno. Nije bilo incidenata, svatko je rekao što je imao, a najbitnije da je da se o smjeni Vlatka Markovića uopće nije pričalo. 

- Uhićenja Djedovića i Širića uznemirila su hrvatsku javnost koja s pravom očekuje da se eliminiraju takve pojave. Hvala onima koji su nas podsjetili što smo i tko smo, a druge neka je stid - uvodnom riječi prisutnima se obratio predsjednik HNS-a. 

Predlažem da u idućoj godini ni na koji način ne ugrozimo pripreme reprezentacije za Euro, rekao je Marković

Prvo se glasalo o povlačenju prijedloga odredbe o povjereniku i povjerenstvu. Oporba nije dizala kartone. Srebrić je rekao da nema nikog protiv, a 42 glasa su 'za'. Ubacio se Zdravko Mamić.

- Možete konstatirati da je jednoglasno, nema onih koji su protiv.

Srebrić ga je 'opomenuo'.

- Dobro, ali niste ni tražili riječ. 

Potom je Željko Širić razriješen funkcije dopredsjednika HNS-a, a potom i Ivan Brleković i Željko Čulo. 

Riječ je opet uzeo Vlatko Marković.

- Krajem veljače bit će redovna sjednica Skupštine, tu ćemo dati pregled svega što je urađeno. Napravit ćemo sve što je moguće kad je u pitanju Udruga prvoligaša, ali nažalost znamo kakva je situacija. Očekujemo najbolju suradnju s Udrugom. Moramo otkloniti negativne pojave poput klađenja. Predlažem da u idućoj godini, u kojoj ćemo obilježiti 100 godina postojanja Saveza ni na koji način ne ugrozimo pripreme reprezentacije za Euro.

Kad susjedu gori kuća, onda se ne zabija glava u pijesak. Svima nam gori. Neke mora biti stid. Moramo pričati o kriminalu, smatra Maleš

Predsjednik Rijeke Robert Komen dao je nakon njega svoj recept za spas HNL-a.

- Liga je dovedena pred bankrot. Želimo vidjeti nogomet kao što je to u Europi. Postojeći ugovor za TV prava mora biti bolji. Mislim da to može doći na razinu od tri milijuna kuna po svakom klubu. Državne tvrtke financiraju sport. Tu se može postići budžet do 30 milijuna kuna. 

U trenutku dok je pričao predsjednik Rijeke Maleš se najprije s papirićem u ruci prošetao do Paška Viđaka koji sjedi pokraj Mamića, a nakon toga se vratio do Sinovčića i nešto mu šapnuo na uho. 

Robert Markulin 'stao je na loptu'.

- Posljednjih dana strahoviti je pritisak na HNS. Imamo problema, sram me ja kad igrači ne dobiju plaću, ali nije cijeli nogomet sramota. Ima stvari koje su dobre. Hrvatska država je u deficitu 11 milijardi kuna godišnje. Je li to sramota? Možemo mi predlagati smjene u Savezu, ali ja vam jamčim da ako ne dođe do istinske želje da se pomogne, hrvatski nogomet ide prema bankrotu. Nije problem nešto srušiti, treba nešto sagraditi. Ne trebamo biti na stupu srama.

Prije nego što je na red došao Zdravko Mamić, oporba je  unijela malo nervoze.

- Vrh nogometne organizacije minimalno je trebao reći kako su sukrivci za trenutačnu situaciju. Nisam ja izabrao Širića i Djedovića. Dok god se u županijskim savezima ne budu izabirali predstavnici bez pritisaka, neće biti dobro. Od kupovanja glasova nema ništa. Barem da je predsjednik rekao od šale da daje svoj mandat na raspolaganje. Dapače, došlo je par miksera i betonirali su svoje pozicije na ovoj Skupštini. Mi ne možemo izaći iz ove situacije sa dva uhićenja, jer smo u debelom glibu - rekao je Reno Sinovčić, a nakon njega je nastavio Hrvoje Maleš:

- Kad susjedu gori kuća, onda se ne zabija glava u pijesak. Svima nam gori. Neke mora biti stid. Moramo pričati o kriminalu. Dopredsjednik Saveza je u zatvoru. Mi pričamo o bojanju kuće, a temelji su nam razoreni. Ljudi, ne znam jeste li vi svjesni situacije. Nazovimo stvar, onako kako je treba nazvati. Lijepo je što smo na Euru, a gdje su mladi? Kad su bili na nekom velikom natjecanju. Nemojmo sve vezati u reprezentaciju. Ona je tu i sve štima, ali ne štima ništa. Drugi čovjek Saveza je u zatvoru zbog korupcije. Sudačka komisija je raspuštena zbog mita.

Kunem se na srce kćeri i unuka da me Maleš tražio da mu pustim Kup. Možemo zajedno na televiziju na detektor laži, napao je Mamić

Maleš je bio iskren u monologu, a onda napustio Skupštinu s istomišljenicima.

Kad je otišao, na binu je došao Zdravko Mamić i optužio ga.

- Ovdje postoje čestiti ljudi koje se zove marionetama. Možete raditi što hoćete, ali ne vrijeđati njih i moju 41 godinu u nogometu. To pravo nitko nema bez obzira na sve mane koje sam prezentirao. Odgovorno tvrdim da je Maleš 'zulum' hrvatskog nogometa. Kunem se na srce kćeri i unuka da me Maleš tražio da mu pustim Kup. Možemo zajedno na televiziju na detektor laži. Mogu i reći da je Hrvoje Maleš tražio Laljka i Šprajcera da mu pomognu da Hajduk osvoji prvenstvo! Ovo je bila diskusija djeteta i nekompetentnog sportskog djelatnika, a sastanke napuštaju samo luzeri - rekao je Mamić aludiravši na Maleša i Sinovčića, sišao s pozornice i zaradio pljesak.

Srebrić domišljat kao uvijek

Nakon Skupštine press konferenciju je imao tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. Nezanimljivo je sumirao netom završenu Skupštinu, a osvrnuo se i na afere koje haraju hrvatskim nogometom.

- Nogometni savez podržava svaku aktivnost koja vodi otkriću nedopuštenih radnji u hrvatskom nogometu, na taj će se način ukloniti osobe zbog čijeg je djelovanja bačena ljaga na naš nogomet. 

Na pitanje zašto pred novinare nije došao Marković i je li moralno da Marković podnese ostavku odgovorio je domišljato:

- O toj temi se uopće nije pričalo pa prema tome neću to ni komentirati. A na 'presicu' nije došao jer je imao već neke ranije ugovorene obveze, ako mi date punomoć pitat ću ga i javiti vam - obratio se novinarima pa zaključio:

- Svi ovi natpisi nisu ugodni, ali, ili ćemo očvrsnuti ili se povući, vrijeme će pokazati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"