Skupština Našeg Hajduka: Ostvarili smo svoje ciljeve | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 41

Skupština Našeg Hajduka: Ostvarili smo svoje ciljeve

Skupština Našeg Hajduka: Ostvarili smo svoje ciljeve
1

Upravni odbor Našeg Hajduka nije izabrao članove Nadzornog odbora, nego su to učinili članovi koji su im dali povjerenje. Biranje Nadzornog odbora ključan je element projekta, rekao je tajnik Udruge Domikulić

VIDEO

U petak je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu održana redovna skupština udruge Naš Hajduk. Nakon utvrđivanja kvoruma Skupština je prihvatila godišnje izvješće o radu za 2018. godinu, koje su predstavili tajnik Luka Domikulić, voditeljica Odjela za članstvo Blanka Sunara, voditelj projekta otkupa dionica Tomislav Mikulić i voditelj EU-projekata Darko Čop. 

Udruga Naš Hajduk u 2018. je godini provela mnoge aktivnosti, a posebno je istaknuto organiziranje i provođenje elektroničkih izbora za Nadzorni odbor Hajduka. Na poziv Hajduka Udruga je sudjelovala u konzultacijama oko izrade strateškog okvira Kluba, na kojem je radila konzultantska tvrtka LLT Sports. Naš Hajduk aktivno je sudjelovao i na dvjema skupštinama dioničara Kluba, na kojima su poslane snažne poruke Upravi i NO-u.

Tomislav Mikulić osvrnuo se na projekt otkupa dionica “Za sva vrimena” i istaknuo da je u prvih šest mjeseci ove godine broj donatora porastao za više od 500. Zaključno s 31. prosinca 2018. ukupnih SEPA mjesečnih donatora bilo je 1984, aktivnih SEPA mjesečnih donatora 1812, dok je prosječni iznos mjesečne donacije bio 95,50 kn. Trenutačno u projektu sudjeluje 2713 aktivnih donatora. 

Brojke i statistike o članovima Hajduka, kojih je u 2018. godini bilo 37432, predstavila je Blanka Sunara. Organizirano je 36 terenskih akcija učlanjivanja na kojima je sudjelovao Odjel za članstvo, od kojih je 14 bilo u Splitu, a 22 u ostalim gradovima. Uspostavljen je i kvalitetniji sustav obavještavanja članova o akcijama učlanjivanja. Kako bi se članstvo dodatno približilo strancima, napravljeno je člansko sučelje na engleskom jeziku.

Darko Čop predstavio je projekt “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”. Cilj je projekta razviti tri nova programa mentorstva u kojima će sudjelovati najmanje 40 studenata. Jedan od očekivanih rezultata projekta koji se tiče Našeg Hajduka dokumentarni je film i knjiga o djelovanju Udruge.

Od ostalih je aktivnosti u 2018. godini održano više od 30 info-tribina po cijeloj Hrvatskoj i u inozemstvu, i to sve o vlastitu trošku volontera, a glavni je cilj predstaviti rad Našeg Hajduka kao i projekte koji su u tijeku.

Skupština je prihvatila i financijsko izvješće za 2018. godinu, koje je predstavio Ivica Matana, a po završetku skupštine održana je i neformalna Ćakula s članovima.

Nakon službenog dijela na Ćakuli se prisutnima obratio Luka Domikulić, koji se osvrnuo na nedavna zbivanja.

- Hajduk je odlučio ući u pregovore s HNS-om i to je smjer koji su izabrali. Više smo puta javno komunicirali da stojimo uz Hajduk i njegove zahtjeve, ali rezultati su tih pregovora ono na što nismo mogli šutjeti, a posebno dijelovi oko Zakona o sportu, transparentnosti HNS-a i stranog povjerenika za suđenje. Nismo mogli prešutjeti ni sramotu lokalnih političara koji su Hajduk izdali zbog svojih interesa. Kad je u pitanju očuvanje ugleda Kluba, uvijek ćemo tako reagirati, tko god bio na drugoj strani - kazao je Domikulić.

Zatim se osvrnuo i na odnose između Našeg Hajduka i Nadzornog odbora Hajduka.

- Upravni odbor Našeg Hajduka nije izabrao članove Nadzornog odbora, nego su to učinili članovi koji su im dali povjerenje. Biranje Nadzornog odbora ključan je element projekta i povjerenje ili nepovjerenje u Nadzorni odbor pitanje je za članove, a ne za Upravni odbor Našeg Hajduka. Također, mi kao Upravni odbor ne smjenjujemo niti postavljamo predsjednika Uprave niti mu iskazujemo povjerenje ili nepovjerenje. Ali, ono što ćemo uvijek raditi jest komentiranje rezultata kluba, bilo kroz kritike bilo kroz pohvale - kazao je Domikulić za kraj.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci javljaju da će Perišić u Galatasaray, Šutalo želja njemačkog prvaka
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci javljaju da će Perišić u Galatasaray, Šutalo želja njemačkog prvaka

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga