Obavijesti

Sport

Komentari 182

Slatki revanš Cityju! Sudac je olakšao prolaz Man Unitedu...

Slatki revanš Cityju! Sudac je olakšao prolaz Man Unitedu...
10

Nogometaši Man Uniteda vratili su rivalima iz Cityja za teški 6-1 porazom slavljem u gostima 3-2 u 3. kolu FA Cupa. City se u nastavku ipak nije mogao do kraja vratiti

VIDEO

'Six and the City', ManŠESTer City razbio United' samo su bila neka od podbadanja Manchester Uniteda krajem listopada prošle godine nakon što je gradski rival City 'pokopao' 'crvene vragove' na Old Traffordu 6-1.

Nakon neizvjesne borbe u vrhu Premiershipa priliku za revanš United je dobio u 3. kolu FA Cupa na gostovanju na Ettihad Stadium u nedjelju.

U nevjerojatnoj utakmici punoj uzbuđenja, ali i kontroverza United se slatko revanširao Cityju slavljem 3-2 čime je osigurao prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

Kako se situacija odvijala u prvom poluvremenu činilo se kako će City doživjeti nokaut kao momčad Alexa Fergusona prije dva i pol mjeseca.

Ludnicu u 90 minuta započeo je Wayne Rooney već u 10. minuti dovevši Manchester United u vodstvo. Nakon ubačaja s desne strane Rooney je s 11 metara glavom pogodio pod prečku i zatresao mrežu.

Samo dvije minute kasnije dogodio se najsporniji trenutak utakmice koji je uvelike utjecao na nastavak igre. Vincent Kompany neoprezno je startao s dvije noge na Nanija i loptu, a sudac Foy ekspresno je izvadio crveni karton što je izazvalo bijes domaćih nogometaša. 'Građani' su se žalili da je Kompany prestrogo isključen, a navijači na internetu su mišljenja da čak nije ni bilo faula jer je Kompany čisto krenuo na loptu.

Mnogi će se složiti da je glavni sudac bio najslabija karika utakmice ne odsviravši po penal za obje momčadi.

Igrač više na terenu otvorio je put Unitedu ka potpunoj ofenzivi što su gosti i konkretizirali golom za 2-0 u 30. minuti. Danny Welbeck je unutar kaznenog prostora odlično snašao opalivši iz voleja u suprotni kut golmana Pantilimona.

Za potpuni potop u prvom dijelu pobrinuo se Rooney drugim golom na utakmici. Wayne je pucao s bijele točke, a golman mu je isprva obranio no iz druge prilike zakucao je glavom u praznu mrežu za 3-0.

Nakon prvih 45 minuta City je bio na koljenima, ali se u nastavku nevjerojatno vratio. Aleksandar Kolarov s nekih 25 metara je iz slobodnjaka pogodio bliži kut Lindegaarda za smanjenje na 3-1.

U 60. minuti igre ušao je legendarni Paul Scholes koji se vratio u United nakon umirovljenja poslije finala Lige prvaka protiv Barcelone. No, povratak je neslavno 'okrunio' greškom poklonivši loptu Milneru koji ubacio na peterac Sergiju Agüeru. Kunu golman isprva brani zicer, no iz drugog pokušaja smanjuje na 3-2.

Nakon toga krenuo je pritisak Cityja do kraja utakmice, no 'vragovi' su izdržali nalete i osigurali plasman u 4. kolo FA Cupa.

Manchester United kod Liverpoola u 4. kolu FA Cupa

Ždrijeb 4. kola engleskog FA Cupa donio je još jedan veliki derbi, zapravo najveći engleski. Liverpool koji je lako izbacio Oldham na Anfieldu će 11. veljače dočekati Manchester United koji je u nedjelju izbacio gradskog rivala City.

U posljednjem međusobnom dvoboju između dva kluba u ovom natjecanju slavio je Manchester United prošle sezone u 3. kolu na Old Traffordu, no kad se posljednji put igralo na Anfieldu slavili su 'redsi' u 4. kolu 2006. godine.

3. kolo FA Cupa

Manchester City - Manchester United 2-3 (Kolarov 48, Agüero 64 / Rooney 10, 40, Welbeck 30)

Chelsea - Portsmouth 4-0 (Mata 48, Ramires 84, 87, Lampard 90+3)

Sheffield Wednesday - West Ham 1-0 (O'Grady 88)

Peterborough - Sunderland 0-2 (Larsson 48, McClean 58)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna