Obavijesti

Sport

Komentari 46

Slaven Bilić: Nije istina da su moji igrači bili protiv Sammira

Slaven Bilić: Nije istina da su moji igrači bili protiv Sammira
5

Za šokantan poraz u Tbilisiju reprezentacija se mora iskupiti u Splitu, a izbornik Bilić očekuje atmosferu kakva je bila i 1995. kad je na Poljudu gostovala Italija

VIDEO

24sata: Odmah nakon poraza od Gruzije rekli ste da je to bio samo loš dan. Kako danas razmišljate?

Koliko god gledam, ne mogu reći drugo nego da se takve utakmice događaju svima. Mislili smo da nama ne može, ali eto - dogodilo se. I bili smo šokirani jer rijetko gubimo. Baš ništa nam taj dan nije išlo, pogotovo glavnim igračima. Imali smo kontrolu, ali jalovu, bili smo potpuno bez ideje i učinka. Nije bio problem u pristupu, jer onda bi ga sad samo promijenili i lako pobijedili, a to neće biti tako.

24sata: Kakva je situacija uoči ‘uzvrata’ protiv Gruzije, okršaja na Poljudu 3. lipnja?

Nije idealna što se tiče igračkoga kadra. Ali dobro je, nema sad kukanja. Zadnja nam je to utakmica prije ljeta, znamo što nas u njoj čeka. Gruzijci su svjesni da su solidni, igrat će bunker, ali mi ćemo taj bunker pred svojim navijačima probiti. Spremni smo bez obzira na ozljede i kartone, to za nas ionako nije ništa novo.

24sata: Jesu li vas Gruzijci u prvoj utakmici iznenadili?

Nisu, ali nije lako probiti bunker. A većina momčadi tako igra protiv nas. Lakše nam je igrati protiv jačih jer se oni ipak malo otvore. Sad znamo što možemo očekivati od Gruzijaca, a ni oni neće biti u onakvom transu kao pred 60.000 navijača kao u Gruziji.

24sata: Bojite li se kako će vas prihvatiti navijači na Poljudu, pogotovo ako brzo ne povedete?

Očekujem da ćemo imati podršku kao 1995. protiv Italije. Split je s pravom revoltiran, dugo nas nije bilo, ali to je sad ipak iza nas. Ovo je novi početak, sad bi trebao početi kontinuitet igranja na Poljudu. Split je uvijek bio nacionalno pozitivno obojen, siguran sam da će nas publika nositi i ako utakmica ne krene kako želimo.

24sata: Nakon Izraela rekli ste da biste otišli da ste izgubili. Što će biti ako izgubite od Gruzije?

Rekao sam to tek poslije, svjestan klime koja se stvorila uoči puta u Tel Aviv. Ali ne mogu razmišljati tako uoči utakmice, bilo bi to pogubno za mene jer to nije sportski. Naravno, ne treba bježati od činjenice da je priroda ovoga posla takva.

24sata: Kako ocjenjujete Modrića?

Ne mogu reći da je fenomenalan, ali on je najbolji igrač Tottenhama. Razgovarao sam s njim i on je u redu. Do utakmice ćemo imati dovoljno vremena da se osvježi, pripremi i vodi nas do pobjede. Samo da ne bude ozljeda.

24sata: Je li istina da igrači ne žele Sammira u reprezentaciji? Sad bi vam dobro došao?

Naravno da nije, glupo mi je uopće govoriti na taj način. A, nažalost, ni Sammir nije puno igrao na proljeće.

24sata: Tko će pobijediti u finalu Lige prvaka, Barcelona ili Manchester United?

Manchester mi se najviše sviđa, u svim fazama igre su pravi. Barca je momčad s drugog planeta. Valjda je Ferguson nešto naučio iz finala u Rimu prije dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika