Obavijesti

Sport

Komentari 1

Slaven teško stradao na Aldo Drosini! Istra na osmom mjestu

Slaven teško stradao na Aldo Drosini! Istra na osmom mjestu

U dvoboju osme i devete momčadi na ljestvici HNL-a, Puljani su furiozno krenuli u utakmicu pa se već u trećoj minuti zatresla greda na vratima koja je branio Ivan Sušak

VIDEO

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su koprivnički Slaven Belupo sa 3-0 (3-0) u prvoj utakmici 32. kola Hrvatske nogometne lige, odigranoj u petak na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Strijelci za uvjerljivu pobjedu domaće momčadi bili su Elias Filet u 6. minuti iz kaznenog udarca i Emmanuel Ekong u 15. minuti, a gol iz 34. minute upisan je kao autogol vratara Ivana Suška, jer se lopta odbila od njegovih leđa preko gol-crte, nakon što je Salim Fago Lawal pogodio vratnicu.

Istra 1961 se sa 34 boda učvrstila na osmoj poziciji, dok je Slaven Belupo sa 30 bodova ostao na devetom mjestu. Vodeća Rijeka ima 71 bod, dva više od drugoplasiranog Dinama. Treći je Hajduk sa 58 bodova.

Istra 1961  i Slaven Belupo sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a

Riječani će u nedjelju (19.30 sati) gostovati kod Lokomotive u Zagrebu, a Dinamo će u subotu (17 sati) biti gost u Varaždinu. 

U dvoboju osme i devete momčadi na ljestvici HNL-a, Puljani su furiozno krenuli u utakmicu pa se već u trećoj minuti zatresla greda na vratima koja je branio Ivan Sušak. Branič Istre 1961 Ante Majstorović našao se neometan na rubu kaznenog prostora i lijevom nogom šutirao, ali je lopta pogodila samo okvir vrata.

Već tri minute poslije domaća momčad je povela. U akciji Puljana s desne strane, nakon ubačaja prema kaznenom prostoru, lopta je pogodila gostujućeg veznjaka Adriana Liber u ruku, a sudac Tihomir Pejin je pokazao na bijelu točku. Francuz Elias Filet je preuzeo ulogu izvođača, poslao Suška u jednu, a loptu u drugu stranu i donio prednost svojoj momčadi.

Samo devet minuta je prošlo do novog pogotka, jednog od najljepših u ovoj sezoni. Švedski napadač Emmanuel Ekong je prošao kroz sredinu terena do nekih 25 metara od vrata, a onda odlučio oprobati svoj snažan udarac. Nije mogao biti precizniji. Pogodio je gornji lijevi kut, a lopta se od grede odbila u mrežu. Sušak se ispružio, ali udarac je bio neobranjiv.

Mnogo bolju igru u prvom poluvremenu momčad talijanskog stručnjaka Paola Tramezzanija okrunila je još jednim pogotkom u 34. minuti. U brzom kontranapadu po desnom boku se u kazneni prostor probio Nigerijac Salim Fago Lawal. Iz prilično nepovoljne pozicije, iskosa s desne strane, odlučio se na udarac. Pogodio je vratnicu, a lopta se odbila u leđa nesretnog gostujućeg vratara i prešla gol-crtu prije nego što je Sušak uspio reagirati.

Istra 1961  i Slaven Belupo sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a

Nogometaši iz Koprivnice su u prvom poluvremenu uputili tek tri udarca, ali nijedan nije natjerao domaćeg vratara Lovru Majkića na intervenciju.

U drugom dijelu je Slaven Belupo zaigrao otvorenije, uputio više udaraca, ali rezultat na semaforu ostao je nepromijenjen. Najbolju priliku su ipak imali Puljani u 85. minuti, ali je Hujberov udarac Sušak uspio obraniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union