Sport

Komentari 35

Slovaci zakomplicirali situaciju: Iznenadili Mađare u Groupami

Slovaci zakomplicirali situaciju: Iznenadili Mađare u Groupami

Slovačka je pobijedila Mađarsku (2-1) u Budimpešti i tako zakomplicirala situaciju u skupini E. Mak i Boženik utišali su Groupama Arenu i vinuli Slovačku na drugo mjesto

Mađarska konjica krenula je u juriš na domaćem travnjaku, ali na kraju su se morali povući pred jakom Slovačkom (2-1). Protivnici 'vatrenih' u skupini E sad su se bodovno izjednačili te jedni i drugi imaju po devet bodova, ali su Slovaci drugi zbog boljeg međusobnog omjera.

I jedni i drugi krenuli su oštro u utakmicu, a to se vidjelo na kraju kad su završili utakmicu sa sedam žutih kartona, od toga pet mađarskih. Imali su domaći laganu terensku inicijativu, ali nisu bili posebno opasni po Dubravkin gol. Kleinheisler, Szalai, Lovrencsics, svi su pokušavali, ali na kraju se iz njihovih pokušaja nije dogodilo ništa ozbiljno. A onda je uslijedila kazna.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Slovakia

U 40. minuti Mak je zabio na 'asistenciju' Boženika koji je bio u zaleđu, ali u kvalifikacijama nema VAR-a pa je gol priznat. I Slovaci su na odmori imali prednost praktički iz jedine ozbiljnije situacije u prvom dijelu. No, u nastavak su opet bolje krenuli domaći i zabili već u 50. minuti.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Slovakia

Maestralno je iz slobodnjaka pogodio Szoboszlai, Martin Dubravka nema si što zamjeriti jer je udarac Mađara bio precizan, jak i odmjeren. Izgledalo je kako će mMađari krenuti u 'posljednji juriš', a onda - šamarčina. Boženik je odlično osjetio 'krater' koji se otvorio u domaćoj obrani i lijepo zakucao preciznu loptu koju je dobio od Lobotke. Nervozni su tada bili domaći koji su nizali žute kartone, a Slovaci iskusno zadržavali vrijeme i plovili prema pobjedi.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Slovakia

U 84. minuti Hamšik je imao još jednu priliku, ali dobro je reagirao mađarski golman i tako spasio svoju momčad težeg poraza. Nakon prvog kola i pobjede Slovaka protiv Mađara na otvaranju (2-0), uspjeli su Hapelovi izabranici pobijediti i u Mađarskoj (2-1).

Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Slovakia

Ako Hrvatska dobije Mađarsku i Slovaci izgube od Walesa, praktički smo jednom nogom na Euru. No, idealna situacija bila bi da Hrvatska dobije Mađarsku na Poljudu i Wales u Cardiffu te može reći da je s 'obje noge' kročila na Euro.

Najčitaniji članci