Sport

Komentari 1

Slovenci testiraju novo ruho Hrvatske: 'Nažalost, znamo da oni ne odustaju ni na -10...'

Slovenci testiraju novo ruho Hrvatske: 'Nažalost, znamo da oni ne odustaju ni na -10...'

Dugo su u vrhu, imaju reprezentaciju koju ne mijenjaju puno, pozvali su sve najbolje i bit će kandidat za medalju na Euru. Čeka nas pravi i izazovan protivnik, kaže izbornik Horvat

Radna je atmosfera u Poreču, po tradiciji kod hrvatskih rukometaša. Treći im je zajednički dan na pripremama, ostala su još tri do subote kada će ih  Novigradu testirati Slovenci (18:00, HRT 2).

POGLEDAJTE VIDEO:

Dosta je novih lica, neka nedostaju, pa svaki trening vrijedi kao suho zlato jer vremena do Eura neće ostati puno.

- Naporno je i fizički i psihički. I kad ne treniramo, opet radimo, analiziramo, dogovaramo se. Sve kako bismo bili spremni za Slovence - kaže izbornik Hrvoje Horvat.

Na čemu je naglasak?

- Ha, ima jako puno stvari za probati, a najviše na našoj obrani 5-1 i 6-0, pa na tranziciji. Dok još uigramo i napad, ostaje jako malo vremena. No napravili smo već dosta toga u ova dva i pol dana i samo moramo paziti da ne pretjeramo jer više nije uvijek i bolje.

Zadovoljavaju li novi igrači?

- Igranje za reprezentaciju uvijek nosi posebnu problematiku, za razliku od kluba ovdje morate u kratkom vremenu usvojiti puno informacija, bez da pada individualna kvaliteta i izvedba. Ovo je dio odrastanja, uče, skupljaju iskustvo. Tražimo ozbiljnost u radu, a kad se odradi posao koji smo zacrtali, nađe se mjesta i za zezanciju. Kad uz sve ide i smijeh, i nas trenere to veseli.

Slovenci?

- Dugo su u vrhu, imaju reprezentaciju koju ne mijenjaju puno, pozvali su sve najbolje i bit će kandidat za medalju na Euru. Čeka nas pravi i izazovan protivnik, drže visoki tempo tijekom cijele utakmicu i izvući će iz nas zadnje atome. Očekujem da će dvorana u Novigradu biti ispunjena do kraja i da ćemo se lijepo pokazati u novom ruhu.

U novom nam je ruhu golmanska postava, kojoj je sada na čelu Ivan Pešić, s konkurencijom u debitantu Kristianu Pilipoviću i Mateju Mandiću.

- Nisam još s Kristianom surađivao, dobar je dečko, dobar golman, pratim ga u Švicarskoj i dobro će nam pomoći. Samo da se dobro nadopunjujemo. Moja forma? Ostali su još sitni problemi s ozljedom, ali forma je dobra, mislim da sam to pokazao u zadnjoj utakmici (13 obrana protiv Elveruma, nap. a.).

Što vaše iskusno oko kaže na sve ovo?

- Atmosfera je pozitivna, šalimo se svi, zadovoljni smo, dobro treniramo. Nisam primijetio dosad neke velike promjene, doduše, ima nekih, ali nećemo sad odavati. Imamo dobru ekipu i možemo napraviti dobre stvari na Euru. Slovenci? Ne odustaju, znamo već, ni na -10, uvijek s njima treba oprezno jer ne praštaju opuštanje.

Najčitaniji članci