Obavijesti

Sport

Komentari 7

Okupili se rukometaši, počinje akcija Euro: 'Srbi će biti kao kod kuće, a Francuzi poput finala!'

Okupili se rukometaši, počinje akcija Euro: 'Srbi će biti kao kod kuće, a Francuzi poput finala!'
7

Ciljano smo tražili igrati tu jednu utakmicu baš protiv Slovenaca s kojima želimo isprobati tu 5-1 obranu koja bi nas trebala krasiti na prvenstvu i po kojoj smo drugačiji od drugih, rekao je izbornik Hrvoje Horvat

VIDEO

Polako kreće akcija Euro. Siječanj je iza ugla, a vremena, po običaju, nikad dosta. Pa se rukometaši okupljaju i na blagdansko jutro jer počinje reprezentativni tjedan koji će kulminirati u subotu utakmicom protiv Slovenije u Novigradu (18:00, HRT 2).

POGLEDAJTE VIDEO:

Dugo nisu bili zajedno, barem ne u ovom sastavu. Onaj pomlađeni ljetos je bio na teškim iskušenjima sa Španjolcima i Egipćanima, sada se pomalo kompletira jer Euro je za dva mjeseca. Nažalost, ne potpuno jer Luka Cindrić još se oporavlja od ozljede, čekamo konačno i Luku Stepančića koji je skoro dvije godine bez utakmica u seriji, neke zbog godina nema potrebe provjeravati, a neki su zbog njih već ispali, a neki su se poput Milete ozlijedili na duže.

Primjerice, crta nam je skoro potpuno nova, s Načinovićem koji je tek ušao, isto vrijedi i za Šušnju koji je tek malo reprezentativno iskusniji, dok Šipić grije klupu uglavnom u Zagrebu. Tražimo se i na golu gdje će Pešiću pomagati debitant Pilipović i mladi Mandić, kao i na lijevoj strani gdje je Jaganjac sada broj jedan, Horvat više lijevo vidi i Lučina, a tu je i Srna iako tek izlazi iz ozljede. Izbora uvijek ima, a takav je Horvatov zasad. Bitno drugačiji nego u Parizu u ožujku.

- Opet smo zajedno nakon duljeg vremena, opet smo u istoj "priči", svi jedva čekamo taj EP za koji nam je ovo svojevrsna prva faza priprema u koju su uključeni neki mlađi igrači i koji su sada u ulozi u kojoj nisu bili. Oni koji su sada na popisu su okosnica momčadi, no to ne znači da još netko neće ući u momčad s kojom idemo na EP. Puno kriterija treba zadovoljiti, ovi su igrači prvi sjeli u ovo reprezentativno sedlo i transformaciju. Ciljano smo tražili igrati tu jednu utakmicu baš protiv Slovenaca s kojima želimo isprobati tu 5-1 obranu koja bi nas trebala krasiti na prvenstvu i po kojoj smo drugačiji od drugih - rekao je izbornik Hrvoje Horvat uz pogled prema Euru.

- Skupina je jaka, startamo s Francuskom, bit će teško sa Srbijom koja se diže, a u Szegedu će praktično biti na domaćem terenu. Ni Ukrajina se ne smije podcijeniti, i oni su neugodni. No, kao i uvijek mi ćemo se držati svoje igre bez obzira na suparnike i očekujem jedan ukupno dobar nastup. Činjenica da branimo europsko srebro ništa ne mijenja na stvari niti stvara dodatni pritisak. Hrvatska je u rukometu uvijek pretendent za vrh i tako ćemo se postaviti.

S reprezentacijom je i kapetan Domagoj Duvnjak, dobro će mu i doći da zaboravi malo na Kiel koji nakon 17 godina nije pobijedio četiri utakmice zaredom. Zadnju je, senzacionalno, izgubio u Lübbeckeu.

- Ima dosta novih igrača, sada ćemo se malo bolje upoznati. Za Slovence ne znam u kakvom će sastavu doći, ali bit će pravi test. Euro? Imamo nezgodnu skupinu, pogotovo otvaranje s Francuskom. Ta utakmica za nas treba biti finale, ako dobijemo tu utakmicu, bit će puno lakše dalje. Uvijek se nadamo da možemo do kraja, najmanje polufinale, ali svi tako razmišljaju. Prvi nam je cilj da prenesemo dva boda.

Ivan Martinović sada je već stalan dio reprezentacije, dobro igra u Hannoveru makar nikako da se upari sa Stepančićem, što čekamo.

- Mlada smo ekipa s nekoliko iskusnih igrača, to je dobar miks. Dobro ćemo trenirati, analizirati, a Slovenija nam je dobar protivnik u ovom trenutku. Pritisak treba uvijek biti jer bolje se igra. 

Zagrebaša nema puno na popisu, David Mandić neupitan je makar će ga ovaj put stiskati Mihić.

- Važno nam je ovo okupljanje jer dugo nismo bili u ovom sastavu. Veselimo se, prva faza priprema za Euro počinje. Tko će igrati prednjeg? Ima nas, Srna to radi dobro u Zagrebu, tu sam ja, Duvnjak. Ima opcija izbornik.

  1. IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
  2. KRISTIAN PILIPOVIĆ – KADETTEN SCHAFFHAUSEN
  3. MATEJ MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
  4. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
  5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
  6. IVAN ČUPIĆ – RK PPD ZAGREB
  7. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
  8. MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
  9. VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
  10. IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
  11. LUKA ŠEBETIĆ – HC MOTOR
  12. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
  13. ANTE GADŽA – HC VARDAR 1961
  14. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  15. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
  16. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
  17. TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
  18. VLADO MATANOVIĆ – PPD ZAGREB

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

  1. FILIP VISTOROP – RK PPD ZAGREB
  2. LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
  3. MORENO CAR – RK NEXE
  4. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
  5. KREŠIMIR KOZINA – FRISCH AUF GOPPINGEN
  6. BORNA MANCI MIČEVIĆ – RK NEXE
  7. MARIN JELINIĆ – RK NEXE
  8. ANTE KUDUZ – HC VARDAR 1961
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše