Sport

Komentari 95

Slovenski mediji: Hrvati su nam vratili s kamatama. Očajni smo!

Slovenski mediji: Hrvati su nam vratili s kamatama. Očajni smo!

Razigrana Hrvatska pobijedila je u Splitu potpuno nemoćne slovenske nogometaše s 3-0, koji i dalje mogu biti sretni što s Poljuda nisu otišli s više golova u mreži, pišu susjedni mediji

Nije da su očekivali neko čudo, ali nakon pobjede u Stožicama ranije ove godine, na Poljudu su bar očekivali puno borbeniju svojih ljubimaca. Mediji iz susjedne nam Slovenije nisu zadovoljni igrom svoje reprezentacije. Nemaju ni razloga biti...

"Favorit u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo opravdao je ulogu i prednost domaćeg terena. Hrvatska je u Splitu pobijedila Sloveniju (3-0). Slovenci su u prvom susretu južnog susjeda golom Sandija Lovrića pobijedili 1-0, dok su Hrvati s kamatama vratili našim nogometašima na Poljudu i slavili s 3-0 te su tako zatvorili vrata Kataru", piše 24ur.

Split:  Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovenija

RTV SLO piše kako momčad Matjaž Keka može biti sretna što nije otišla iz Splita do vrha napunjene mreže.

"Razigrana Hrvatska pobijedila je u Splitu potpuno nemoćne slovenske nogometaše s 3-0, koji i dalje mogu biti sretni što s Poljuda nisu otišli s više golova u mreži. Još veći poraz spriječio je Jan Oblak. Katar je daleko."

Siol je slovenskim herojem prozvao golmana Atletico Madrida koji je spriječio još veću katastrofu na Poljudu. A statističkim podacima dokazuju koliko je bolja igrala Hrvatska.

"Jan Oblak imao je puno posla, a njegovu mrežu zatresli su miljenici splitske publike Marko Livaja, Mario Pašalić i Nikola Vlašić. Omjer u udarcima bio je čak 22-6 u korist domaćina, od čega 10-2 u udarcima u okvir gola."

Slovenske novice pak, pišu kako su 'zmajčeki' zasluženo izgubili, da baš nikakve šanse nisu ni imali.

"Hrvati zasluženo i uvjerljivo došli do pobjede, a prilično bespomoćni Slovenci, koji nisu ispalili praktički niti jedan opasan udarac"

Split:  Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovenija