Obavijesti

Sport

Komentari 9

Službeno: Hrvatska će drugi put zaredom ugostiti vaterpolski EP

Službeno: Hrvatska će drugi put zaredom ugostiti vaterpolski EP
3

Nadmetanja po skupinama će se igrati u Zagrebu i Dubrovniku, Hrvatska će igrati prvi krug na Gružu. Susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrat će se na bazenu uz Savu, a za poredak od 9. do 16. mjesta u bazenu Gruž

VIDEO

Hrvatska je domaćin seniorskog Europskog prvenstva u vaterpolu za muškarce koje će se održati od 4. do 16. siječnja 2024., objavila je Europska plivačka federacija (LEN), a vijest je podijelio i Hrvatski vaterpolski savez! 

"Barakude" će tamo braniti naslov europskog prvaka kojeg su osvojili u rujnu prošle godine, a bit će to jedinstven slučaj da jedna zemlja organizira dva uzastopna europska prvenstva.

Takva odluka dolazi samo dan nakon što je Vlada Republike Hrvatske na zasjedanju dala suglasnost za organizaciju te najavila da će osigurati financijska sredstva za sufinanciranje troškova organizacije u ukupnom iznosu od dva milijuna eura preraspodjelom sredstava u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu, na proračunskim pozicijama Ministarstva turizma i sporta.

Vlada RH daje dva mil. eura za domaćinstvo vaterpolskog EP-a
Vlada RH daje dva mil. eura za domaćinstvo vaterpolskog EP-a

- Nakon spektakla u Splitu i osvajanja zlata na tom Europskom prvenstvu dobili smo prigodu ponovo organizirati najveće kontinentalno natjecanje. Domaćini će biti Dubrovnik i Zagreb, trofejni centri našeg najtrofejnijeg sporta. Ovom prigodom se želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, koji je kako 2022. kada smo natjecanje imali u Splitu, tako i sada stao iza našeg projekta i kandidature. Želim se zahvaliti i Josipu Varvodiću, koji je kao prvi dopredsjednik European Aquaticsa jako doprinio da Hrvatska ponovo dobije ovu čast, te da upravo u Dubrovniku i Zagrebu obranimo naslov najboljih u Europi. Nama je naime ovo natjecanje ujedno i kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo u Dohi, u veljači 2024., ali Europsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku također nudi i jedno mjesto za Olimpijske igre u Parizu. Znamo što se od nas očekuje i dat ćemo sve od sebe ponoviti, kako organizacijski, tako i rezultatski uspjeh prijašnjih naših europskih prvenstava, Zagreba 2010. i Splita 2022. - kazao je Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Nadmetanja po skupinama će se igrati u oba grada, Zagrebu i Dubrovniku, dok će se u drugom dijelu natjecanja, susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrati u Zagrebu, na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta u bazenu Gruž, u Dubrovniku. Hrvatska će svoju skupinu igrati u Dubrovniku, stoji na stranicama Saveza.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, finale, Mađarska - Hrvatska

Raspored Hrvatske na vaterpolskom EP-u:

  • Hrvatska - Španjolska (1. kolo, 4. siječnja 2024.)
  • Hrvatska - Francuska (2. kolo, 6. siječnja 2024.)
  • Hrvatska - Crna Gora (3. kolo, 8. siječnja 2024.)

- S velikim zadovoljstvom mogu najaviti da je Hrvatska dobila organizaciju velikog natjecanja kakvo je Europsko prvenstvo u našoj zemlji. Uslijed ratne situacije koja se dogodila u Izraelu, Hrvatski vaterpolski savez uz veliku pomoć Vlade Republike Hrvatske je uspio dobiti domaćinstvo iznimno bitnog nadmetanja. Vjerujem da ćemo imati snage ponoviti spektakl koji je bio u Splitu prije malo više od godinu dana. Sa sportske strane, mi ćemo napraviti sve kako bi postigli vrhunski rezultat, a uz pomoć navijača u Dubrovniku i Zagrebu vjerujem da ćemo to i uspjeti - kazao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatski vaterpolisti osvojili naslov Europskog prvaka
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...