Obavijesti

Sport

Komentari 337

Ma, svaka sličnost sa stvarnim tenkovima je slučajna, kažu oni

Ma, svaka sličnost sa stvarnim tenkovima je slučajna, kažu oni
4

Iz Crvene zvezde kažu da tenk iznad transparenta Vukovar na srpskoj trobojnici ima veze s kulturnom baštinom. Zastava se, eto, slučajno našla baš poviše transparenta s imenom hrvatskog grada

VIDEO

Crvena zvezda pobijedila je Panathinaikos u košarkaškoj Euroligi, a na tribinama u beogradskoj dvorani dominirao je golemi transparent tenka ispod kojeg je bila već dobro poznata provokatorska zastava s Vukovarom na ćirilici. 

Tenk iznad Vukovara? Ma, mora da je slučajno...

To što je iznad transparenta Vukovar na srpskoj trobojnici očito je slučajnost. Samo to i ništa više. Od cijele dvorane transparent Vukovar je morao biti baš ispod tenka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svaka sličnost sa stvarnim tenkovima koji su rušili Vukovar 90-ih je slučajna. Barem tako tvrde u Zvezdi koja se brže bolje oglasila priopćenjem u kojem kažu kako je tenk dio kulturne baštine?!, a ne provokacije i aludiranja na Vukovar.

POGLEDAJTE VIDEO

Zvezda: Tenk ima veze s kulturnom baštinom

U Zvezdi tvrde da transparent nema veze s razaranjem Vukovara, već s kulturnom baštinom, te da se radi o eksponatu tenka na Kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu.

- Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi s pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobjede našeg kluba. Tenk nema nikakve veze s politikom, već s davno ustaljenim sloganom 'Zvezdina mašina' i takvih transparenata je bilo i u prošlosti i nisu shvaćeni kao provokacije - tvrde iz Crvene Zvezde.

- Slogan je povezan i za tenk iz obližnjeg muzeja gdje se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi. Ne želimo na bilo koji način da se ponovno bavimo stvarima koje nemaju nikakve veze s terenom, utakmicama, košarkom, Euroligom i Crvenom zvezdom - stoji u priopćenju Zvezde.

Ajmo se praviti blesavi

Srpski mediji pišu kako je transparent s tenkom osvanuo  na tribini i 2007. godine te kasnije na derbiju protiv Partizana 2014. godine. Zanimljivo, niti jednom riječju nisu spomenuli da je ispod tenka transparent na kojem na ćirilici piše Vukovar.

Kao da je to sasvim normalna stvar i da tenkovi JNA nisu razarali hrvatski grad. Ne, ovdje se ipak radi o kulturnoj baštini kalibra 100 mm i dodatnom strojnicom 7,62 mm koja je svoje mjesto slučajno našla iznad transparenta Vukovar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 337
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka