Obavijesti

Sport

Komentari 152

Smisli nešto, izborniče: Ovako nećemo na Svjetsko prvenstvo

Smisli nešto, izborniče: Ovako nećemo na Svjetsko prvenstvo
1

Kovač nešto mora promijeniti ako želi proći Island jer s ovakvom igrom u Brazilu mi nemamo što tražiti. Možemo samo tamo otići i novce pokupiti, kaže Otto Barić

VIDEO

Bilo je nešto bolje nego kod Štimca, no ne dovoljno dobro za pobjedu. Zabrinut sam za Hrvatsku. Jako navijam da Niko Kovač uspije, ali morat će nešto hitno promijeniti, iskren je bio Otto Barić

Hrvatska je protiv Islanda u Reykjaviku odigrala 0-0. Iako su imali igrača više 40 minuta, Kovačevi igrači nisu zabili. 

U Zagrebu zbog ozljede vjerojatno neće igrati Sightorsson, kojem je natekao gležanj. Islanđanima više odgovara igranje u gostima. Zadnjih pet utakmica nisu izgubili i u svakoj su zabili barem jedan gol. Pobijedili su Sloveniju (2-1), Andoru (2-0) i Albaniju (2-1), a remizirali s Norveškom (1-1) i Švicarskom (4-4). U gostima su po dva gola dali Švedskoj i Francuskoj.

- To me brine. Njima sad odgovara i 1-1 ili 2-2. Sumnjam da im možemo zabiti puno golova. Neshvatljivo mi je da nismo zabili s igračem više - rekao je Barić.

Nakon 15 mjeseci opet je za Hrvatsku igrao Danijel Pranjić, a prvi put je utakmicu u kvalifikacijama započeo Ivo Iličević.

- Momčad se mogla složiti puno bolje. U ovoj je utakmici bilo važno iskustvo i agresivnost. Ovo nije bio trenutak da u igru stavi Iličevića. Nije standardan u klubu i ne zabija golove - rekao je Barić i nastavio:

- Ja bih na Kovačevu mjesto probao sa Srnom naprijed u vezi, da mu leđa čuva Vida. Mora nešto napraviti jer i ako se plasiramo, mi ovakvom igrom u Brazilu nemamo što tražiti. Možemo samo novce pokupiti.

Barić smatra da neki igrači ne igraju dobro kao u klubovima.

- Mandžukić i Olić prije svih, Modrić malo manje. Nije mi jasno kako Mandžukić u Bayernu dobro koristi prostor, a u reprezentaciji mu to baš i ne ide - čudi se Barić.

Oko napadača zamjerki ima i Ćiro Blažević.

- Niko Kovač je mlad i još nije naučio da igrača kao što je Mandžukić trpiš do zadnje minute. Pa ja Šukera nisam nikad zamijenio - kaže Ćiro.

Trener svih trenera nije želio ulaziti u izbornikove odluke te o izboru igrača i sustavu igre.

- Imao je premalo vremena da bi mogao donijeti velike promjene u igri. Vjerujem da će iz prve utakmice izvući lekciju i da ćemo se u Brazil plasirati sa stilom.

U samo četiri dana Kovač mora pronaći način kako proći Island i “spasiti” Savez. Plasmanom bi HNS dobio oko 14 milijuna eura. Popravni ima pred domaćim navijačima.

- Jako je važno da Maksimir bude pun. Jesu oni svi iskusni, ali ne mogu bez navijača - smatra Rijekin trener Matjaž Kek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"