Obavijesti

Sport

Komentari 26

Smith kao zamjena za Didija: Mogao bi na SP s Hrvatskom

REPREZENTACIJA Nadam se da ću zaigrati za Hrvatsku već ovog ljeta. Državljanstvo ću uskoro dobiti, kaže Nolan Smith, koji je donio Cedeviti Euroligu

VIDEO

Toliko puta ove sezone Nolan Smith bio je Cedevitin tragičar u tijesnim završnicama, ali u Beogradu se Amerikanac tricom s osam metara uz zvuk sirene iskupio za sve.

Velike utakmice nisu mu strane. Nole, kako su ga prozvali, imao je fantastičnu sveučilišnu karijeru, 2010. je osvojio NCAA s Dukeom, postigavši 29 koševa na utakmici koja je njegovu momčad odvela na Final Four. Godinu poslije proglašen je najboljim igračem svoje konferencije te je uvršten u najbolju sveučilišnu petorku. Predviđali su mu sjajnu NBA karijeru, no u Portlandu nije dobio pravu priliku, na njegovoj je poziciji bio Damian Lillard...

Nolan je u dvije sezone odigrao samo polovicu utakmica, i to deset minuta u prosjeku, te je prošlog ljeta napustio NBA i odlučio dokazati se u Europi. Ugrabila ga je Cedevita.

- Nisam odustao od NBA lige, ovo mi je prilika da pokažem što mogu - rekao je došavši u Zagreb. No sad je promijenio priču. U Cedeviti zaista uživa.

- Volim trenera i suigrače, sve smo bolji. Prioritet mi je ostati u ovom dresu i iduće sezone - rekao je nakon pobjede nad Partizanom.

Iako je imao slabijih utakmica nakon oporavka od ozljede, iako je promašio mnogo odlučujućih šuteva, Smith se pokazao kao izvrsno pojačanje. A mogao bi zaigrati i za hrvatsku reprezentaciju. Repeša ga voli, iako nije tip igrača kakvog repka nužno treba, no drži ga kao “opciju C”, ako na SP-u ne bude mogao igrati Draper.

- Nadam se da ću zaigrati za Hrvatsku, i to već ovog ljeta. Proces dobivanja državljanstva je u tijeku, moj agent radi na tome - otkrio je Smith.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija