Obavijesti

Sport

Komentari 2

Smodiš: Žalim samo što nisam nikada svladao Panathinaikos

Smodiš: Žalim samo što nisam nikada svladao Panathinaikos
6

Matjaž Smodiš slavni Slovenac najveći dio karijere proveo je u Bologni i Moskvi igrajući s legendama europske košarke. Od ljeta se skrasio u momčadi Cedevite

VIDEO

Euroligu je Matjaž Smodiš osvojio jedanput s Virtusom i dvaput s CSKA, a još je triput izgubio finale, svaki put od Panathinaikosa.

- To je jedino za čime žalim u karijeri. Da sam ih barem jedanput uspio pobijediti, bilo bi mi jako drago. Ali tako je to. Svi imamo momčad koja nam je trn u peti - rekao je proslavljeni slovenski reprezentativac koji je ovog ljeta potpisao za zagrebačku Cedevitu.

- Došlo je vrijeme da se vratim blizu doma, htjela je to cijela obitelj - objasnio je krilni centar koji će u utorak napuniti 32 godine.

Karijeru je započeo u Krki, a u CSKA je proveo čak šest godina. No najljepše mu je bilo u Bologni, iako je direktno prešao iz Virtusa u redove velikoga gradskog rivala Fortituda.

- Virtus je taman bankrotirao pa njegove navijače nije tako boljelo. No došavši u Fortitudo morao sam na sastanak s vođom navijača koji mi je rekao kako oni neće moći za mene navijati jer sam dijete Virtusa. Rekao sam mu da shvaćam, ali da sam plaćeni profesionalac. Tri mjeseca su moje predstavljanje i poteze pratili u tišini, no kad su vidjeli kako se borim i igram, konačno su me prihvatili.

Prva petorka

TRENER: Ettore Messina - Fenomenalan trener, ali i izvrstan psiholog. Sve je shvaćao i uvijek si s njim mogao razgovarati.

RAZIGRAVAČ: Jon Robert HoldenAmerikanac je super dečko, prava ‘pčela radilica’, a tih je i povučen. Staviš ga u kut i ne primijetiš ga. Zlata je vrijedan svakoj momčadi. U CSKA je bio od 2002. godine.

BEK ŠUTER:  Trajan Langdon - Pravi je lider, zna se postaviti za sebe i suigrače. Ubojit je šuter. Kad ga krene, to je kraj za protivnika. Trenirao je i bejzbol. Ima tijelo bodyguarda, zato nije tako brz i nije prošao u NBA-u.

KRILO: Ramunas Šiškauskas - Prije košarke trenirao je boks. Otud mu valjda fizičke sposobnosti, agilnost i motorika kakve u životu nisam vidio. Može sve, samo staneš i gledaš. Takvih u Europi nema. 

KRILNI CENTAR: David Andersen - Kao Australac, on je iz drugog svijeta, ima neke svoje poglede. Ali pravi je profesionalac, uvijek je radio s utezima i izvlačio maksimum iz svog tijela. Nije slučajno imao takvu karijeru.

CENTAR: Rashard Griffith - On je poput Shaqa! Dok je bio u formi, zaista je dominirao. Masivan, čovjek-gora. Nije bio jako talentiran nego pravi razbijač. S njim sam dvije godine igrao u Virtusu.

Druga petorka

TRENER: Jasmin Repeša - S njim smo u Fortitudu ušli u finale Eurolige, napravio je maksimalan rezultat s tom momčadi.

RAZIGRAVAČ: Theo Papaloukas - Na toj poziciji visoke “jedinice” nije mu bilo ravnog, a osim toga, s njim nikad nije bilo dosadno. Uvijek je volio puno pričati. On mi je u CSKA bio suigrač tri sezone.

BEK ŠUTER: Emanuel Ginobili - Pravi veseljak, temperamentan, zato i ima tako specifičan stil igre. Kad uzme loptu, ni sam odmah ne zna što će s njom. Ponekad bismo je dobili u glavu jer je ne bismo očekivali.

KRILO: Antoine Rigaudeau - U Virtusu je bio pravi profesionalac i vođa. Znao je kad i što reći, sjajna osoba i igrač. Svakom je treningu pristupao 100 posto i stekao je ogromno poštovanje među igračima.

KRILNI CENTAR: Erazem Lorbek -  Jedan je od najtalentiranijih centara u Europi. Ima meku ruku i izvrstan osjećaj za prostor. Svirao je klavir jedanput za reprezentaciju, nismo mogli vjerovati koliko je dobar. Umjetnik!

CENTAR: Tomas van den Spiegel - Belgijac je velika pojava, ne samo stasom nego i kao čovjek. Velik je pozitivac. Igrali smo zajedno u Fortitudu i u CSKA-u i oba se puta vrlo lako uklopio u sustav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled