Obavijesti

Sport

Komentari 14

Snajperska preciznost Bašića: Ljevicom pogađa 'u trepavicu'

Snajperska preciznost Bašića: Ljevicom pogađa 'u trepavicu'
1

Za Bašića znamo da je igrač kvalitetnih prekida čiji su slobodnjaci gotovo 'pola gola' pokušavao on ubaciti ili šutirati, a to je i pokazao u Sofiji gdje je imao dvije asistencije. Za vodstvo i za pobjedonosni gol

VIDEO

U gustim utakmicama gdje i jedan gol može odlučiti pobjednika najvažnije je imati igrača koji čini razliku svojom posebnom kvalitetom.

Bugari nemoćni, Hajduk je bez ikakve drame izborio prolazak!
Bugari nemoćni, Hajduk je bez ikakve drame izborio prolazak!

Hajdukov junak iz sjene u Sofiji pri pobjedi 3-2 bio je veznjak Toma Bašić (21), dečko zlatne lijeve noge koja pogađa u 'trepavicu' suigrače.

U 25. minuti je tako savršeno našao glavu Stanka Jurića koji je lijepo glavom s 11 metara pogodio za vodstvo, a onda je u 87. idealno poslužio kapetana Miju Caktaša za konačnih 3-2 Splićana.

Za Bašića znamo da je igrač kvalitetnih prekida čiji su slobodnjaci gotovo 'pola gola' pokušavao on ubaciti ili šutirati, a to je i pokazao u Sofiji kada je desetkovani i u Osijeku razbijeni Hajduk morao pokazati znakove života u Sofiji.

Točnije, trgnuti se i potvrditi prolazak.

Bašić nije nezaobilazan faktor u planovima trenera Željka Kopića i trener Hajduka preferira ipak nešto motoričnije igrače, međutim, čim je lopta kod Tome Bašića, nešto konkretno je u najavi.

Tu su one lopte 's očima' kakve će Hajduku itekako trebati u borbi za playoff Europske lige, vjerojatno protiv rumunjske Steaue. 

Osim nogometnim vještinama Bašić je na sebe skrenuo pozornost osobnom pričom. Talentirani Hajdukov veznjak Toma Bašić (21) podijelio je s okupljenima osobnu priču, piše Slobodna Dalmacija.

- Počeo sam igrati loto, a nakon nekog vremena i kockati u kasinu. Mi imamo svoj razum i svoju volju, ali zmija je uvijek tu da nas odvuče s pravog puta. Jednog dana nazvao me je moj brat blizanac Jakov i tijekom razgovora s njim priznao sam mu da idem u kasino. On me nije osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra. Moj brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije. U tom periodu kad sam se ostavio kockanja imao sam dosta slobodnog vremena, a to nije dobro ako nije organizirano. Mnoge mlade koji imaju viška vremena privuku laptopi i igrice na njima, a ustvari treba što manje koristiti internet jer je tamo sve postavljeno da nas odvuče od onoga što zaista trebamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika