Obavijesti

Sport

Komentari 299

Bugari nemoćni, Hajduk je bez ikakve drame izborio prolazak!

Bugari nemoćni, Hajduk je bez ikakve drame izborio prolazak!
1

UNATOČ PROBLEMIMA Nije Kopić mogao računati na golmane Posavca i Duku, otpao mu je i kapetan Nižić kao i veznjak Beširović na startu meča u Sofiji. Ipak, uz gol Jurića te dva Caktaša sredili su Bugare

VIDEO

Hajduk je rutinski i zasluženo izborio prolazak u sljedeću rundu kvalifikacija za Europsku ligu. Pobjedom 3-2 kod sofijske Slavije tako su potvrdili pobjedu iz Splita (1-0) od prošloga četvrtka i sada čekaju boljeg iz duela rumunjskog FCSB i slovenskog Rudara iz Velenja koji se igra od 20 i 30.

Željko Kopić imao je ogromnih problema pri sastavljanju momčadi jer je uoči utakmice ostao bez prva dva golmana Josipa Posavca i Tomislava Duke. Zbog temperature je uoči utakmice otpao kapetan Zoran Nižić pa su u Europi debitirali Marin Ljubić na golu te Božo Mikulić u obrani.

Hajduk je u Sofiji kontrolirao utakmicu od prve do posljednje minute, a bugarski sastav ustvari niti jednom nije niti zaprijetio mogućnošću nadoknade zaostatka iz prvog susreta u Splitu.

Hajduk je poveo 1-0 golom debitanta u svojim redovima Stanka Jurića (24), da bi u nastavku golove za 2-1 i 3-2 postizao kapetan Mijo Caktaš (55-11m, 86). Strijelci za domaće bili su Galin Ivanov (45-11m) i Georgi Jovov (70).

Splićani su bolju igru u otvaranju utakmice okrunili u 24. minuti kada je Jurić, koji je malo ranije zamijenio ozlijeđenog Beširovića, glavom pogodio domaću mrežu nakon lijepog ubačaja Bašića.

U samoj završnici prvog poluvremena talijanski sudac Doveri je u duelu Karabeljova i Caktaša u kaznenom prostoru Hajduka vidio prekršaj igrača splitskog sastava i pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Ivanov.

I u nastavak je Hajduk krenuo angažiranije, a za takav pristup je bio nagrađen 11-ercem u 55. minuti nakon što je lopta u ruku pogodila igrača Slavije Uzunova. Caktaš je bio precizan za 2-1.

Neopreznost u obrani Hajduka Slavia je iskoristila za 2-2 u 70. minuti, Šokolarov se iskrao na desnoj strani, njegov udarac je Ljubić odlično obranio, no na odbijenu loptu najbrže je reagirao Jovov.

Da se situacija u završnici ne zakomplicira pobrinuo se mladi vratar Hajduka Marin Ljubić koji je u 83. minuti sjajnom reakcijom zaustavio pokušaj Angelova, da bi tri minute potom Caktaš pogodio glavom za pobjedu Hajduka nakon još jednog odličnog ubačaja Bašića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše