Obavijesti

Sport

Komentari 322

Šok za Dinamo: Zbog ustaškog simbola Uefa prazni Maksimir?

Šok za Dinamo: Zbog ustaškog simbola Uefa prazni Maksimir?
1

Dinamo će 25. listopada gostovati kod Spartaka iz Trnave. Tribine će biti prazne, a isto bi moglo biti protiv Slovaka 8. studenog u Maksimiru. Uefa je protiv "modrih" otvorila disciplinski postupak

VIDEO

Dinamo je objavio kako je Uefa zbog njega otvorila disciplinski postupak za utakmicu u Bruxellesu. Razlog za to su baklje, međusobna tučnjava navijača, bacanje predmeta u teren i rasizam. Kazna će biti poznata 18. listopada. Iz Dinama nisu htjeli ništa više komentirati, ali doznajemo kako hrvatskom prvaku prijeti teška kazna.

Naime, djelatnik FARE-a i Uefin povjerenik za sigurnost, na tribinama su primijetili zastavu na kojoj je bilo slovo U. Riječ je o zastavi s ustaškim obilježjem. Uefin povjerenik za sigurnost bio je Srbin Vlado Gođović. Zastava se u nekoliko navrata pojavila na tribini gdje su bili navijači Dinama. Na intervenciju zagrebačkog kluba, zastava je u 25. minuti utakmice maknuta. Više se nije pojavljivala do kraja utakmice. Također, doznajemo, da zastavu nije podigao neki od pripadnika BBB-a. Navodno je riječ o navijaču koji je na utakmicu došao iz Njemačke. Pripadnici BBB-a su reagirali prema njemu, pa je on zastavu maknuo, ali šteta je već bila napravljena.

Dinamo je ove sezone već platio 77.000 eura kazni Uefi. Još se čeka kazna za domaću utakmicu protiv Fenerbahčea, ali ova bi za utakmicu protiv Anderlechta, mogla biti baš drastična.

Propust je to belgijskih redara i belgijske policije. Oni su na tribinu pustili tu zastavu. Imali su navijači sa sobom i zastavu kardinala Stepinca. Pa je Uefin povjerenik iz Srbije pitao za tu zastavu, ali tu nije bilo ništa sporno. No, ustaška zastava bi mogla skupo stajati "modre". Dinamo nije bio organizator utakmice, ne može biti kriv za ovaj propust, ali Uefa bi mogla biti neumoljiva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Bruxellesu su se međusobno potukli i navijači Dinama. BBB i bivši navijački klub. Oni su se navodno prije deset dana pomirili. Održali su sastanak u Zagrebu. Mir je trajao do Bruxellesa. Tamo su se prvo verbalno sukobili na tribini, a nakon toga i fizički izvan stadiona. 

Utakmica Spartaka i Dinama će se 25. listopada igrati pred praznim tribinama. Igrat će se bez publike u Slovačkoj, a bez publike bi se moglo igrati i u Zagrebu 8. studenog. To bi mogla biti utakmica u kojoj će Dinamo nakon 48 godina osigurati proljeće u Europi, ali bi Maksimir mogao biti prazan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub