Sport

Komentari 84

Tužan kraj čudesne ere: Boltu pukao mišić, završio u suzama!

Tužan kraj čudesne ere: Boltu pukao mišić, završio u suzama!

Boltova velika karijera tako je završila na najgori način. Nakon samo 20-ak metara Bolt je zastao, a najvjerojatnije je razlog ozljeda zadnje lože. Nevjerojatnu karijeru završio je u suzama...

Ništa od medalje za Usaina Bolta u oproštajnoj utrci. Na štafeti 4x100 metara završio je ozlijeđen i u suzama i to poslije samo dvadesetak metara utrke. Cijela sportska javnost čekala je sa zanimanjem ovu utrku, a onda se dogodila katastrofa.

Jamajčanin se ozlijedio te nije stigao do cilja. Svi su ostali u šoku...

VIDEO

Boltova velika karijera tako je završila na najgori način. Jamajčanski sprinter je tijekom karijere osvojio 22 velike medalje, 14 na svjetskim prvenstvima (11 zlata, dva srebra, jednu broncu) i osam olimpijskih (sva zlata). U subotu je ujutro nastupio čak i u kvalifikacijama štafetne utrke kako bi si dao priliku za 15. medalju sa svjetskih prvenstava, ali njegovo tijelo nije izdržalo.

Pao nakon dvadesetak metara

Nakon tek dvadesetak metara Bolt je zastao, a najvjerojatnije je razlog ozljeda zadnje lože. Bolt je tako na svom posljednjem natjecanju osvojio samo broncu na 100 metara.

World Athletics Championships

U trenutku Boltova odustajanja Jamajka je držala treće mjesto iza vodeće Velike Britanije i drugih SAD. Britanac Nathaneel Mitchell-Blake uspio je do kraja utrke zadržati prednost ispred Christiana Colemana i osigurati veliko slavlje domaćina.

Britanci su do zlata stigli s izvrsnim vremenom od 37.47 sekundi, pet stotinki brže od drugih Amerikanaca, dok su do bronce stigli Japanci sa 38.04. Uz Mitchell-Blakea, za Veliku Britaniju su još trčali Chijndu Ujah, Adam Gemili i Daniel Talbot.

Tvornica medalja

Do Londona je ova tvornica medalja iz Jamajke osvojila osam olimpijskih i 11 zlata sa svjetskih prvenstava. Njegov rekord iz Berlina 2009. (9,58) još će dugo ostati nedodirljiv. Više od pedeset puta u karijeri istrčao je stotku ispod deset sekundi... Bolt je obilježio atletsko desetljeće, a malo je nedostajalo da uopće ne trči 100 metara.

>>> Čovjek koji je promijenio sport, a rekli su mu da nije za 'stotku' <<<

Najčitaniji članci