Obavijesti

Sport

Komentari 105

Šokota: Svaki trener mora odgovarati Mamiću, a Dinamu fali igrač kao što je Livaja

Šokota: Svaki trener mora odgovarati Mamiću, a Dinamu fali igrač kao što je Livaja

Jedan od najvećih napadača u novijoj povijesti Dinama Tomo Šokota rekao je što misli o Petkoviću i Livaji te smatra kako se sumorna atmosfera oko kluba neće promijeniti dok naredbe stižu iz Međugorja

VIDEO

Bivši hrvatski nogometaš Tomislav Šokota (44) u intervjuu za Sportklub komentirao je aktualno stanje u zagrebačkom Dinamu, klubu u kojem je 1997. godine započeo profesionalnu karijeru, a u sezoni 2000/01. bio je najbolji strijelac Prve HNL. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci uoči West Hama

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči West Hama 06:14

Dinamo posljednjih tjedana teško živi. Damir Krznar podnio je ostavku na mjestu glavnog trenera nakon poraza od Rijeke u četvrfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, a zamijenio ga je bivši trener 'bilih' Željko Kopić koji debi neće pamtiti po dobrome. Dinamo je u najvećem hrvatskog derbiju na Maksmiru izgubio od Hajduka 2-0, a golove za gostujuću momčad zabili su Marko Livaja i Emir Sahiti. 

- Nije bitno tko će biti trener kad je svima jasno odakle dolaze sve naredbe. Teško je raditi kad ne odlučujete vi, nego gazda iz Međugorja. Svaki trener koji dođe mora odgovarati Mamiću, a Dinamu je potreban frajer koji će prodrmati svlačionicu i lupiti šakom o stol. Nažalost, znamo kako frajeri prolaze u Dinamu. Da se mene pita, prvi izbor bio bi Igor Bišćan, trener sa stavom i pravim karakterom, ali on neće doći dok je ovakva situacija u klubu - rekao je Šokota nakon čega je prokomentirao lošu atmosferu u klubu: 

- Boli me što nema više emocije, što je ljudima postalo svejedno. Imali smo nekoliko odličnih sezona u Europi, redali su se naslovi u HNL-u, ali mislim da je sve to ostalo u sjeni ljudi koji vode klub na način koji nije dobar za budućnost. Osjećam da se izgubila ta ljubav prema Dinamu. Osim Bad Blue Boysa, kao da više nema navijača Dinama. Pogledajte što se događa u Splitu, sve gori nakon pobjede u Maksimiru. U Zagrebu bi bilo kao da se ništa nije dogodilo. Navijači su u strahu, to mogu potvrditi ja kao veliki navijač. Sve dok će Međugorje voditi glavnu riječ, nastavit će se ova sumorna atmosfera oko kluba. Dinamo može uzeti naslove, ali izgubila se ta emocija prema klubu kakvu ima Hajduk i to me žalosti. 

Zagrijavanje prije početka utakmice 18. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka

S druge strane, Šokota je jasno dao do znanja što misli o najvećem Dinamovom rivalu. Nahvalio je trenutačno najvećeg Hajdukovog junaka te rekao što misli o Bruni Petkoviću. 

- Hajduk je napravio sjajan posao dovođenjem Nikoličiusa i izgledaju kao dobra ekipa. Naravno, imaju Livaju koji je daleko najopasniji igrač u ligi. Dinamu fali takav igrač. Hrvatski prvak mora imati napadača koji će u sezoni zabiti 25 golova. Ja kad nisam zabio toliko, više nisam bio u klubu, ali to su bila druga vremena. Ne smije se dogoditi da Dinamo nema napadača koji ne živi za golove, koji kada ne zabije gol da kipti od bijesa, Petković nije takav i mislim da je to veliki problem - zaključio je Šokota.

Dinamo u četvrtak od 21 sat gostuje kod West Hama u posljednjem kolu Europske lige gdje će pokušati uzeti bod za drugo mjesto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome