Obavijesti

Sport

Komentari 55

Soldić ispisao povijest: Brutalno nokautirao Halidova u drugoj rundi, liječnici su ga budili

Soldić ispisao povijest: Brutalno nokautirao Halidova u drugoj rundi, liječnici su ga budili

Roberto Soldić je nakon titule u velteru osvojio i naslov u srednjoj kategoriji te sada u vlasništvu simultano drži dva pojasa KSW-a! Kakva izvedba fantastičnog hrvatskog borca

Nevjerojatna izvedba Roberta Soldića (20-3, 26)! Taktički savršeno, smiono, agresivno, bez srljanja... Hrvatski MMA borac nokautirao je prvaka srednje kategorije, legendu europskog i svjetskog MMA-a Mameda Halidova (35-8-2, 41) strašnim krošeom u drugoj rundi pa tituli u velteru dodao i pojas kategorije iznad.

Soldić je ponovno pokazao da mu nema ravnog u Europi i premda je i ranije bilo jasno da je kapacitet za UFC, ostaje vidjeti je li najjača svjetska MMA organizacija Soldićeva želja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Soldić vs. Halidov VIDEO

Jer nakon velike pobjede i mnogo poštovanja koje je iskazao Halidovu poslije same borbe, izazvao je prvaka poluteške kategorije Tomasza Narkuna!

Soldić: Želim Narkuna i treću titulu! Samo to me motivira
Soldić: Želim Narkuna i treću titulu! Samo to me motivira

Hrvatski borac odradio je sjajnu borbu od samog starta. Odlično se kretao, nije nasjedao na trikove starog lisca Halidova i u potpunosti je neutralizirao njegove pokušaje u stojci. Halidov je sredinom prve runde uspio srušiti Soldića u parter, ali RoboCop je majstorskom kontrolom zgloba i pravovremenim reakcijama obranio pokušaje prelaska u full mount.

Druga runda pokazala je da je ovo, bez sumnje, bila Soldićeva najzrelija predstava u karijeri. Krenuo je prema naprijed, vršio pritisak i premda je Halidov uspijevao izbjeći napade, bilo je pitanje trenutka kada će pasti. Jednostavno, osjećalo se u zraku.

I to se dogodilo malo nakon sredine druge runde. Borba se zahuktala, borci su ušli u razmjenu i deblji kraj izvukao je prvak. Soldić je pogodio fantastičan lijevi kroše koji je uspavao Halidova pa ga završio 'ground and poundom'.

Poljski borac čečenskog porijekla doživio je vrlo težak nokaut i liječnici su ga najprije budili, a onda više od pet minuta osposobljavali da uopće ustane na noge. Srećom, Halidov je došao k sebi i na kraju na nogama, bez tuđe pomoći izašao iz kaveza.

Roberto Soldić je tako proslavio ogromnu pobjedu, najveću u karijeri do sada i prema svemu viđenome - samo nebo mu je granica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KSW 65, borba za pojas srednje kategorije OKO 23.30h , Gliwice, Poljska
Sortiranje događaja
SOLDIĆ:

Što reći, neću slaviti rekao sam to i ranije. Nisam iznenađen, vjerujem u svoje ruke, hrvanje i kondiciju. Hvala na podršci. Mamed je legenda i bit će zauvijek. Hvala mu na borbi, rekao je Roberto Soldić nakon velike pobjede pa dodao:

- Trenirao sam iznimno jako, svaki dan. To je moj život. Vjerujem u sebe i ovo za mene nije ništa. Poznajem ovu igru, imam samopouzdanja i tko god je ispred mene... Velik problem sam za njega.

Što je sljedeće?

- Tomasz Narkun! Želim biti trostruki prvak. Ozbiljan sam. Želim se boriti sa svima, volim ovaj osjećaj. Znam kako je izgubiti. Gubio sam i pobjeđivao. Volim ovu igru i želim biti trostruki prvak. Takav izazov daje mi motivaciju. Trebaju mi velika imena i tek sam onda motiviran.

HALIDOVA BUDILI

Soldićev nokaut bio je nevjerojatan. Sjajno je lijevim krošeom uspavao Halidova, kojeg su liječnici prvo budili pa preko pet minuta osposobljavali da ustane na noge.

Srećom, sve je bilo u redu i sada već bivši prvak je na nogama, bez pomoći izašao iz kaveza.

2. RUNDA/KRAJ

Pozdrav boraca na početku druge runde. Soldić je otvorio low kickom pa vezao još dva. Zatim je bacio još jedan i pokušao krošeom, ali je promašio pa sjajno srušio prvaka u parter i zauzeo gornju poziciju.

Ipak, tamo se nije dugo zadržao i ustao je dok je Halidov par puta probao up kickom s poda, no nije pogodio.

I neoprezan udarac Soldića. Nogom je pogodio Halidova u nezgodno mjesto koje suspenzor može samo ublažiti. Prvak je s grčem na licu uzeo nekoliko minuta za oporavak i borba se nastavila.

Novi low kick Soldića pa fantastičan stražnji direkt koji je pogodio pravo mjesto. Halidov je malo zateturao, ali brzo došao k sebi.

Soldić je strpljivo vršio pritisak i čekao priliku, odlično se kretao pa plasirao dobar lijevi kroše.

Atraktivan pokušaj Halidova stražnjim kružnim udarcem laktom, ali Soldić se uspio obraniti.

Dobar direkt Halidova, ali fantastična kontra Soldića! Prava makljaža u glavnoj borb večerii!

I KRAAAAAAAAAAAAJ! KAKAV NOKAUT SOLDIĆA! Uspavao je Halidova! Fantastičan lijevi kroše sjeo je u razmjeni nakon čega je hrvatski borac završio borbu 'ground and poundom'.

Fantastična predstava vrijedna drugog pojasa, onoga u srednjoj kategoriji!

1. RUNDA

Halidov je odmah zauzeo sredinu ringa i bacio side kick, ali nije ga uspio plasirati. Soldić je kretnjama unazad sjajno eskivirao početne napade prvaka.

Halidov je probao letećim koljenom, ali je promašio, a onda je Soldić kontrirao direktom, no i on je promašio.

Sjajan low kick Soldića!

Hrvat je vrlo oprezan na početku. Sada je bacio sjajan stražnji kroše kojim je okrznuo Halidova, ali ne i ozbiljnije oštetio.

RoboCop je vrlo koncentiran, ne srlja i čeka svoju priliku. Halidov se naslonio na žicu i pozvao ga, ali Soldić nije nasjeo.

I evo potencijalnog problema. Promašio je Soldić middle kick i Halidov ga je srušio u parter. Prvak je izvrstan na podu... Ali Soldić se za sada dobro brani. Kontrolira njegovu lijevu ruku i ne dopušta da se Halidov prebaci u full mount.

Bravo, Soldiću! Uspio se dići na noge, ali Halidov kontrolira situaciju u klinču uz žicu. I ponovno ga je uspio srušiti, sjajno bacanje Halidova.

Soldić se uspio pridići i pa zaprijetio high kickom i povezao direkt, ali nije uspio plasirati kako je zamislio.

Odličan low kick Soldića i pokušaj letećeg koljena Halidova za kraj vrlo uzbudljive prve runde!

POČETAK

Krenula je borba između Roberta Soldića (26) i prvaka srednje kategorije Mameda Halidova (41)! Po mnogima, a i ljudima iz same poljske organizacije, najveća u povijesti KSW-a!

Komentari 55