Sport

Komentari 55

Soldić ispisao povijest: Brutalno nokautirao Halidova u drugoj rundi, liječnici su ga budili

Soldić ispisao povijest: Brutalno nokautirao Halidova u drugoj rundi, liječnici su ga budili

Roberto Soldić je nakon titule u velteru osvojio i naslov u srednjoj kategoriji te sada u vlasništvu simultano drži dva pojasa KSW-a! Kakva izvedba fantastičnog hrvatskog borca

Nevjerojatna izvedba Roberta Soldića (20-3, 26)! Taktički savršeno, smiono, agresivno, bez srljanja... Hrvatski MMA borac nokautirao je prvaka srednje kategorije, legendu europskog i svjetskog MMA-a Mameda Halidova (35-8-2, 41) strašnim krošeom u drugoj rundi pa tituli u velteru dodao i pojas kategorije iznad.

Soldić je ponovno pokazao da mu nema ravnog u Europi i premda je i ranije bilo jasno da je kapacitet za UFC, ostaje vidjeti je li najjača svjetska MMA organizacija Soldićeva želja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jer nakon velike pobjede i mnogo poštovanja koje je iskazao Halidovu poslije same borbe, izazvao je prvaka poluteške kategorije Tomasza Narkuna!

Hrvatski borac odradio je sjajnu borbu od samog starta. Odlično se kretao, nije nasjedao na trikove starog lisca Halidova i u potpunosti je neutralizirao njegove pokušaje u stojci. Halidov je sredinom prve runde uspio srušiti Soldića u parter, ali RoboCop je majstorskom kontrolom zgloba i pravovremenim reakcijama obranio pokušaje prelaska u full mount.

Druga runda pokazala je da je ovo, bez sumnje, bila Soldićeva najzrelija predstava u karijeri. Krenuo je prema naprijed, vršio pritisak i premda je Halidov uspijevao izbjeći napade, bilo je pitanje trenutka kada će pasti. Jednostavno, osjećalo se u zraku.

I to se dogodilo malo nakon sredine druge runde. Borba se zahuktala, borci su ušli u razmjenu i deblji kraj izvukao je prvak. Soldić je pogodio fantastičan lijevi kroše koji je uspavao Halidova pa ga završio 'ground and poundom'.

Poljski borac čečenskog porijekla doživio je vrlo težak nokaut i liječnici su ga najprije budili, a onda više od pet minuta osposobljavali da uopće ustane na noge. Srećom, Halidov je došao k sebi i na kraju na nogama, bez tuđe pomoći izašao iz kaveza.

Roberto Soldić je tako proslavio ogromnu pobjedu, najveću u karijeri do sada i prema svemu viđenome - samo nebo mu je granica.