Obavijesti

Sport

Komentari 0

Soldo: Nakon otkaza mi se prvi javio Lukas Podolski

Soldo: Nakon otkaza mi se prvi javio Lukas Podolski
1

'Rekao sam nakon što sam otišao iz Dinama da više neću raditi u HNL-u. Zasad ostajem pri tome što sam rekao tada. Zanima me samo inozemstvo'

VIDEO


Nisam razočaran. Trener uvijek mora biti spreman na otkaz - rekao je bivši trener nogometaša Kölna Zvonimir Soldo. Dan nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s trenutačno posljednjeplasiranim klubom bundesligaške ljestvice ulovili smo hrvatskog trenera dok je praznio svoj ured u klupskim prostorijama.


*Pritisak medija, lokalnih i nacionalnih, glede vaše smjene traje već dugo.


- Traje od prvog dana kako sam došao u Köln. Ovo je velik grad i nogometno središte Njemačke, te velik klub s tradicijom, tako da je interes medija ogroman. Problem su dvije bulevarske novine (njemački izraz za žuti tisak, op. a.), koje si međusobno konkuriraju i stoga se prema svemu odnose previše negativno. Tako su cijelo vrijeme tretirali mene. S obzirom na okolnosti, mislim da sam se i s time dobro nosio - otkrio je uskoro 43-godišnji trener, koji je tako u Njemačkoj težim načinom učio i kako funkcioniraju mediji.


- Oprostio sam se i od vodstva i od igrača vrlo korektno. Igrače sam danas (ponedjeljak, op. a.) pozdravio u svlačionici, a s vodstvom kluba u nedjelju sam se rastao na večeri. Potencirali su se moji navodni sukobi s glavnim igračima, poput Podolskog. Prvi koji me nazvao nakon što se saznalo da više nisam trener bio je Podolski. Nisam imao doista nikakvih problema s igračima, pogotovo ne onakvih kakvi su predstavljani u bulevarskoj štampi. Nažalost, problem je što s vremenom i oni ozbiljni mediji prihvaćaju argumente neozbiljnih, pa onda glasine postaju istina.


*S obzirom na sve okolnosti i negativni medijski publicitet kojim ste bili okruženi, mislite li da vam je vodstvo kluba, predsjednik Overath i direktor Meier, zapravo pružalo podršku i duže no što bi se moglo očekivati?


- Ne bih to tako rekao. U prvoj sezoni cilj je bio osigurati opstanak i to smo napravili. U drugu smo sezonu krenuli s mladom momčadi jer nismo imali dovoljno financijskih sredstava za njezino jačanje. Nažalost, malo nam je nedostajalo sreće, kao i bodova. Kao što sam već rekao, pritisak je ovdje strašno velik i mladim se igračima s njim teško nositi.


*Kako su se ove sezone pod vašim vodstvom razvijali Miro Varvodić i Mato Jajalo?


- Solidno. Varvodić je dobro iskoristio svoju priliku. Nije kriv niti za jedan gol koji je dobio u zadnjim dvjema utakmicama. Jajalo je odigrao sve utakmice. Ne mogu reći da je trebao dati više. Teško je mladim igračima igrati u okruženju u kojem izostaju uspjesi.


*Možete li usporediti rad u Bundesligi i HNL-u?


- To je neusporedivo. Bundesliga je po meni u ovom trenutku najkvalitetnija liga u kojoj trener može raditi. Uvjeti su odlični, stadioni puni, igra se ofenzivno, zbog čega ljudi i dolaze u tolikom broju. Plaće ovdje uvijek dolaze na vrijeme.


*Sad kad ste nakon osvajanja prvaka s Dinamom napravili iskorak vodeći klub u Bundesligi, biste li prihvatili novi poziv iz HNL-a?


- Rekao sam nakon što sam otišao iz Dinama da više neću raditi u HNL-u. Znam da nikad ne treba reći nikad, ali zasad ostajem pri tome što sam rekao tada. Zanima me samo inozemstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja