Obavijesti

Sport

Komentari 34

Sopić: Imate one aplikacije pa dajte vidite gdje Hodža stoji. Toplak: Sopa, ne trči pred rudo!

Sopić: Imate one aplikacije pa dajte vidite gdje Hodža stoji. Toplak: Sopa, ne trči pred rudo!

Veldin Hodža bio je junak pobjede, dao je hat-trick. Voditeljica MAXSporta Valentina Miletić rekla je da se to ne viđa često od jednog defenzivnog veznog, na što je uslijedilo objašnjenje trenera Rijeke

VIDEO

Odigrali smo dobru utakmicu, mislim da se dogodila mala nepažnja na početku gdje jednu situaciju nismo očistili kako smo trebali i jednostavno problem je bio komunikacija. Ali kada se sve zbroji i oduzme, mislim da naša pobjeda nije nikada došla u pitanje. Imao je Osijek prilike, nogomet se igra radi prilika. Imali smo i mi nekih 25 udaraca prema golu, ali gledajte. To je tako. Nekad vam uđe, nekad vam ne uđe, rekao je trener Rijeke Željko Sopić nakon velike pobjede 3-0 u derbiju 26. kola HNL-a protiv Osijeka pa dodao:

- I onu prvu utakmicu, kad smo jedva pobijedili 2-1, imali smo 30 udaraca po golu. Osijek je ekipa koja pretendira za Europu i naravno da mora imati nešto. Imao je onu šansu koju smo mi poklonili, plus onu šansu Jurišića. S druge strane, imali su sreće u nekim drugim situacijama, ali to je nogomet.

Sopić objasnio što igra Hodža

Veldin Hodža bio je junak pobjede, dao je hat-trick. Voditeljica MAXSporta Valentina Miletić rekla je da se to ne viđa često od jednog defenzivnog veznog.

- Pa je, Znači, gledajte. Prvo da vam objasnim, pošto vidim da stalno nešto komentirate. Ova Rijeka ne igra s dva defenzivna vezna, igramo 4-1-4-1. To vam je novost. Imaju tamo one aplikacije pa malo gledajte tko kako stoji na terenu i ne znam što. Znači, Hodža je defenzivni vezni ali igra 'osmicu' otkad nema Jankovića i to bih rekao čak da to neloše radi.

- Mi smo ga naveli kao 'osmicu' na grafikama zbog toga što on je - odgovorila je voditeljica uz osmijeh.

- Aha, okej. Ja to ne kužim, ali dobro - rekao je Sopić.

Samir Toplak 'stao na loptu'

Kasnije se na istu temu nadovezao i Samir Toplak, koji je stručni komentator u programu MAXSporta.

- Ja sam to spomenuo jedno deset puta, te 'osmice'. Molim te, Sopa, pogledaj što govorimo i nemoj skakati pred rudo - sa smijehom, kroz šalu, rekao je Toplak.

'Toni Fruk ima ono nešto'

Sopić je u razgovoru dalje nastavio o Fruku koji ima 12 asistencija.

- Toni Fruk je stvarno poseban igrač, jako nam je falio protiv Varaždina, kao i Janković za kojeg se nadam da će nam se ovaj tjedan vratiti. Što se tiče Fruka, znate kad netko ima ono nešto... Teško je to objasniti ljudima koji nisu maksimalno u nogometu, ali to vidite svaki trening, svaki dodir lopte, drugačije od ostalih.

Slijedi Slaven Belupo, jedina momčad koja je uspjela slaviti ove sezone na Rujevici.

- Mislim da u HNL-u svaka utakmica je nova priča. Idemo u Koprivnicu i nadam se da će travnjak biti u dobrom stanju pošto je vegetacija sada malo živnula - zaključio je Sopić.

Razočarani Zoran Zekić

Trener Osijeka Zoran Zekić birao je riječi, ali razočaranje nije mogao sakriti.

- Analizirati svaku situaciju nema smisla, jer smo radili zaista teške gluposti. Najviše me smeta da smo se nakon primljenog pogotka raspali, imali smo na 0-2 još stopostotnu šansu, a nakon toga je Rijeka bila apsolutno dominantna. Nije mi lako to priznati, ni ljudima u klubu ni navijačima, ali bilo je vidljivo zašto se oni bore za prvo mjesto, a mi se borimo za ono što se borimo - rekao je Zekić i nastavio:

- Pričali smo o tome i nakon Dinama, mislimo da nešto igramo, a jako mi je teško sad pričati o tome jer smo se nakon prvog gola raspali. Rijeci smo poklonili sve, a nije lako igrati protiv njih dok vode 2-0. Rijeka je fantastična u tranziciji, osjetili smo to na jako bolan način. Hodža nas je kaznio s tri trenutka, razgovarali smo dosta o tome, znali smo da će oni stvarati prostor i za Marića, nismo to dobro pokrivali. Onda je došlo drugo poluvrijeme i još veća panika.

Osijek se mora dići prije Varaždina

Izmjene na poluvremenu nisu donijele željeni efekt?

- Bilo mi je jasno nakon 7-8 minuta da to neće biti dobro, patili smo, imali smo problema po bokovima, a mi se nismo spuštali ni preko krilnih igrača niti smo lateralno to dobro zatvarali. Probali smo izaći preko Gržana, nije išlo...

Kako podići momčad?

- Svako podizanje ide kroz karakter, a nama nije ovo lagan trenutak. Puno se više očekuje od Osijeka. Ovaj moment nije ugodan, bolan je, možemo sad plakati ili raditi na detaljima, nema nam druge.

Slijedi Varaždin.

- To nam je jako bitna utakmica, jer je jako težak trenutak. Oni igraju jako dobar nogomet, rezultati to na njihovu žalost ne pokazuju, ali kad smo radili analizu utakmice s Rujevice, vidjeli smo da su igrali fantastično i u nekim segmentima bili čak dominantniji od Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.