Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sosa: Gomez je baš hvalio moje centaršute, čak mi je poklonio svoj dres s posljednje utakmice!

Sosa: Gomez je baš hvalio moje centaršute, čak mi je poklonio svoj dres s posljednje utakmice!
7

Moja sezona? Uh, bilo je tu svega, od ozljeda, pa do korone. Vjerojatno sam i sam očekivao više. Mario Gomez mi je jednom rekao kako ubačaje poput mojih nije dobivao još od Bayerna...

VIDEO

Da, uspjeli smo, Stuttgart je ponovo u Bundesligi. Gdje prema kvaliteti, tradiciji i veličini kluba svakako i pripada, kaže Borna Sosa (22).

Hrvatski nogometaš u dvije je sezone njemačkog nogometa doživio puno uspona i padova. Stuttgart je prošle godine ispao iz Bundeslige, no ove se sezone vratio u elitni rang njemačkog nogometa. Bez obzira na poraz (3-1) iz posljednjeg kola od Darmstadta, 'švabe' su ponovo u Bundesligi.

- Zaslužili smo Bundesligu. Malo mi je žao što taj uspjeh nisu mogli i navijači s nama proslaviti na tribinama, sigurno da bi sve bilo puno drugačije. No, i ovako ih se ispred stadiona okupilo 10-ak tisuća, oni su slavili dugo u noć - priča Borna Sosa, pa dodaje:

- Znate, već smo se valjda svi skupa navikli i na te prazne tribine. Na početku nam je to svima bilo čudno, ali čovjek se poslije pet-šest utakmica navikne. I sada su mi ti dvoboji pred praznim tribinama bili nešto sasvim normalno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski reprezentativac do 21 godine ove je sezone skupio 13 službenih nastupa za Stuttgart. Je li i sam očekivao više?

- Pa vjerojatno jesam, ali cijela 2020. godina je bila prilično čudna. Bilo je tu ozljeda (teški potres mozga, na kraju sezone i problemi s koljenom), pa i ta korona, najbolje je sve skupa što prije zaboraviti. I pamtiti taj klupski uspjeh, plasman u Bundesligu. 

Gomezov kraj: Ako mi ne uspiju pregovori s Barcom i Realom...
Gomezov kraj: Ako mi ne uspiju pregovori s Barcom i Realom...

Kako ste sa svojim suigračima proslavili taj uspjeh?

- Fešta? Bili smo na svi zajedno na večeri, proslavili taj plasman u Bundesligu, ali i oproštaj Marija Gomeza od profesionalne karijere. Ma nas dvojica smo si baš 'kliknuli', na terenu i izvan njega, stvarno smo cijelo vrijeme odlično surađivali. To je definitivno najbolji napadač s kojim sam igrao u karijeri, s njim je baš jednostavno igrati. On je obožavao moje centaršute, čak mi rekao kako takve lopte s bočnih pozicija nije dobivao još od Bayerna.

Borna Sosa je ove sezone upisao tri asistencije, a moglo ih je biti i više da u njemačkom nogometu nema VAR-a. Naime, još tri puta je asistirao za golove Gomeza, ali svi su poništeni poslije video-snimke.

VfB Stuttgart - SV Wehen Wiesbaden

- To je ono što kažem, nas dvojica smo se baš razumjeli u igri. I da, od njega imam jedan veliki poklon, kući sam ponio Gomezov dres s njegove posljednje službene utakmice u karijeri. Sigurno ću ga uokviriti i staviti negdje na zid. Ma mogu u karijeri dobiti još puno svakavih dresova, ali teško da mi neki može postati draži od tog njegovog s oproštaja od jedne čudesne karijere.

Kakva je vaša budućnost, Stuttgart se vratio u Bundesligu...

- Uh, tu se još ništa ne zna. Cijela situacija s koronom je pomaknula toliko toga, pa čak i prijelazne rokove diljem Europe. Tko zna što će se sve odvijati ovoga ljeta, no sada mi je u prvom planu odmor. Gdje ću ga provesti? Ma samo u Hrvatskoj, ne idem nigdje drugdje. Ići ću malo u Dubrovnik, pa i na Brač, uživat ću s obitelji i djevojkom - završio je Sosa.  
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram