Obavijesti

Sport

Komentari 2

SP: Francuska zlatna, a Hrvati umalo bolji od Austrijanaca

SP: Francuska zlatna, a Hrvati umalo bolji od Austrijanaca
1

U srijedu je u Garmischu, na SP-u u skijanju, održano zanimljivo i krajnje dramatično timsko natjecanje (paralelni veleslalom) u kojem su trijumfirali Francuzi

VIDEO

Hrvatska reprezentacija je bila oslabljena nenastupanjem Ivice Kostelića i Ane Jelušić, no kvartet u sastavu Natko Zrnčić-Dim, Tin Široki, Tea Palić i Sofija Novoselić je bio izuzetno blizu najvećeg iznenađenja natjecanja. Naime, Hrvatske je u osmini finala pobijedila Kanadu, a u četvrtfinalu se borila protiv prvog papirnatog favorita - Austrije.

Ta borba je počela s dvije hrvatske pobjede: Sofija Novoselić je pobijedila Marlies Schild (!), dok je Natko Zrnčić-Dim bio bolji od Benjamina Raicha, koji je pao tijekom nastupa. No, na konačnih 2-2 su izjednačili Michaela Kirchgasser i Romed Baumann koji su bili bolji od Tee Palić i Tina Širokoga, pa je na kraju odlučivalo vrijeme.

Naime, u slučaju izjednačenog rezultata 2-2 na kraju sve četiri utrke zbrajaju se najbolje muško i najbolje žensko vrijeme. Nakon toga je Austrija imala vrijeme 52.12, a Hrvatska 52.67, pa su se tako Austrijanci plasirali u polufinale sa 55 stotinki boljim vremenom.

Inače, Austrija je posljednji pobjednik ovog natjecanja, iz Ärea 2009. godine. Dvije godine nakon toga, na SP-u u Val d'Isereu, se ovo natjecanje nije održalo zbog lošeg vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, Austrija nije uspjela obraniti zlato, već su u finalnom natjecanju izgubili od Francuske i to na isti način kako su pobijedili Hrvatsku. Nakon 2-2 je Francuska imala bolje vrijeme za malih 18 stotinki. Richard i Marmottan su u finalu donijeli pobjede Francuzima, dok su na drugoj strani slavili Fenninger i Baumann.

Zanimljivo je da su francuski skijaši i skijašice od četvrtfinala pa nadalje baš svaki put dobili nakon dodatnog računanja vremena, odnosno nakon izjednačenog rezultata 2-2. U polufinalu su, primjerice, bili bolji od Švedske za 4 stotinke!

U borbi za treće mjesto je Švedska bila uvjerljiva protiv Italije, a već 13. medalju na svjetskim prvenstvima je tako mogla proslaviti Anja Pärson.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram