Obavijesti

Sport

Komentari 73

Špaco: Opet ćemo zaustaviti Dinamo, moramo ih "ugaziti"

Špaco: Opet ćemo zaustaviti Dinamo, moramo ih "ugaziti"
1

Svakoj se akciji suprotstavlja reakcija, to je poznato iz fizike, kao što je poznato da se svaka simetrija razbija asimetrijom, otkrio je svoja razmišljanja Špaco Poklepović

VIDEO

Uoči subotnjeg derbija, trener Hajduka Stanko Poklepović dao je intervju Radio Dalmaciji, u kojem je otkrio način na koji namjerava zaustaviti Dinamovu ''legiju stranaca'', koja pokušava osvojiti prvenstvo bez poraza. 

- Mi se pripremamo hajdučki, nadamo se da ćemo takvu igru i prikazati u subotu. Svakoj se akciji suprotstavlja reakcija, to je poznato iz fizike, kao što je poznato da se svaka simetrija razbija asimetrijom. Nastojat ćemo pripremiti nešto što će biti asimetrično u odnosu na Dinamovu simetriju - kazao je Poklepović u svom stilu i dodao:

- Vani bi rekli da pokušavamo koncentrirati obranu i preformacijom u napadu osigurati prednost, a ja bih to preveo tako da ću pokušati odčepiti naše mogućnosti i začepiti Dinamove. Kreirat ćemo na terenu lošu situaciju za njih, a dobru za nas, i ako se može, pobijediti. 

Dinamo juri po naslov bez poraza, koji je u povijesti do sada osvojio jedino Hajduk. Jednom su već pokušali, početkom devedesetih, ali ih je zaustavio upravo Hajduk na Poljudu. 

- Opet će se to dogoditi, moramo mi to 'ugaziti'. Dinamo je napravio jedan fascinantan rezultat u zadnjih par godina, ali Hajduk je Hajduk, i mora u ovom trenutku biti ono što je bio i u povijesti. Nadam se da će na ovu utakmicu doći i gledatelji u velikom broju, da nam pomognu smjestiti Dinamo iza sebe u ovoj utakmici. 

Poklepoviću je posebno u sjećanju debi koji je vodio u sezoni 1984/85., kada su pred 50.000 gledatelja u Maksimiru Dinamo i Hajduk remizirali 2-2. 

- Na njihovoj klupi sjedio je Ivić, ja sam vodio Hajduk, golove su dali Slišković i Mlinarić, savršenstvo s obje strane. Na žalost, nismo te godine bili prvi, jer je to politički moralo biti Sarajevo, zbog Zimskih olimpijskih igara. 

Osvrnuo se Poklepović i na otkazani sastanak HNS-a i Hajduka.

- Sramotno je da krovna kuća hrvatskog nogometa ne valorizira vrijednost, značenje i povijest Hajduka. Oni su amateri, donose neprimjerene odluke, očito je da nemaju dovoljno sluha, pa kad je tako, neka onda ostanu gluhi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika