Obavijesti

Sport

Komentari 5

Špaco: Poziciju koja nam pripada želimo i zadržati

Špaco: Poziciju koja nam pripada želimo i zadržati
1

Za nas je svaka utakmica velika, nema malih, jer nama svako želi skinuti skalp i to je činjenica koja je opravdana, kazao je trener Hajduka Poklepović

VIDEO

Uoči gostovanja Varaždina na Poljudu trener Hajduka Stanko Poklepović istaknuo je osnovne zadatke, a to su pobjeda i ostanak na čelu prvenstvene ljestvice.
- Prvo mjesto koje smo zauzeli obvezuje svih jer je to osnovni projekat našeg rukovodstva. Varaždin očekujemo s punim uvažavanjem i poštovanjem, osobito sada. Na početku sezone nije ukazivao na blistavu sezonu, no napravili su snažan iskorak. I na ljesvici i općenito u igri. Takvoga ga očekujemo i na Poljudu i mi se spremamo za takvu utakmicu - kaže Poklepović i dodaje
- Zauzeli smo poziciju koja nam pripada i koju želimo zadržati, a ona obvezuje svakoga u klubu, od postolara do predsjednika. Da maksimalno ozbiljno, odgovorno i profesionalno uđemo u svaku utakmkcu.
Poklepović je gledao Varaždince protiv Splita i nisu ga posebno oduševili.
- Igrali su katastrofalno loše, no ulaskom Vugrinca i Šafarića u momčad dobili su drugu dimenziju. To su igrači sa dosta staža i znanja, preokrenuli su situaciju u pozitivnom smjeru i zato ih treba, kao i uvijek, maksimalno respektirati. Hajduk je uvijek s njima imao okršaje koji su bili i plus i minus. Sutra ćemo nastojati dobiti plus jer prvo mjesto ne damo. Bože sačuvaj. Nama je prvo mjesto obaveza, a to znači pobijediti sve. Sve. Čak i ono, moram to reći, ono crnilo koje se valja iza kantuna, koje nam se suprotstavlja.
Špaco je opet otvorio pitanje suđenja. 
- Svi žele skalp kluba koji je povijesno označen i koji drži visoku poziciju na ovom nogometnom prostoru, često puta ne i sportskim radnjama. Strašno sam žestok na takve strvari, jer ja sam čovjek koji želi igrati pošteno, pravedno, viteški, dostojanstvo i kulturno. I to mi je osnovna zadaća, da u svom dijelu posla to stvorim kod svoje momčadi. Moji igrači znaju što od njih tražim. Kapetan zna da smije doći samo na pet metara od suca, sa rukama na leđima i naklonom 'Gospon  sudac nemate pravo'. Kod incideta nema okupljanja igrača, a nakon svakog prekršaja moraju pružiti ruku protivniku i dignuti ga.... Naša dobra igra u Rijeci je rezultat bijesa. Sudac bi se morao spremati za utakmicu, da zna tko igra, s kim i kakvi su igrači. Anas nije takav tip igrača i tako to sudac mora gledati, jer Anas to ne radi, njemu to rade.
Male utakmice zanju biti opasne, no za Špacu nema malih utakmica.
- Za nas je svaka utakmica velika, nema malih jer nama svako želi skinuti skalp i to je činjenica koja je opravdana. Male utakmice su vaš način izražavanja a ne moj. Prije par dana igrali smo protiv Rudara 47 koji je u petoj ligi i ja sam strepio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina