Obavijesti

Sport

Komentari 0

Spahija protiv svog Dinama: Ne znam kako da opišem osjećaj...

Spahija protiv svog Dinama: Ne znam kako da opišem osjećaj...
5

To je najveća utakmica u povijesti košarkaša Dinama, protiv lani četvrte momčadi talijanske lige, čiji je trener Dinamov dopredsjednik!?

VIDEO

Košarkaši Dinama igrat će u ponedjeljak od 18.30 sati protiv najsnažnijeg suparnika u svojoj povijesti! U Veneciji ih čeka momčad Umane Reyer, s kojom su ovog ljeta potpisali ugovor o suradnju, u sklopu koje je i ova pripremna utakmica.

Pokretanje videa...

Kapetan sam košarkaša Dinama i radim s djecom s teškoćama u razvoju. Prirasli su mi k srcu... 00:58

Umana Reyer je momčad iz vrha talijanske lige, lani je završila na četvrtom mjestu, a i ove godine će igrati u Eurokupu.

Iako je jasno da je riječ o srazu dvije momčadi različite kvalitete, jer Dinamo je lani prvi put igrao Premijer ligu i plasirao se u četvrtfinale, sportski direktor Venezije Mauro Sartori naglašava da to u ovoj fazi predsezone ne treba stavljati u prvi plan.

Zagreb: Susret Dinama i Splita u 17. kolu HT Premijer lige

- Igrati protiv momčadi s različitom filozofijom igre uvijek je izvrstan test za momčad. U ovoj fazi priprema važnost ovakvih utakmica je u tome što nam daju mogućnost da vidimo gdje smo s procesom upijanja filozofije trenera Spahije, ali i da vidimo fizička poboljšanja. Kada to uzmemo u obzir, ta razlika u kvaliteti dviju momčadi neće stvarno utjecati ni na nas ni na Dinamo u smislu informacija koje želimo svi dobiti od svojih igrača nakon utakmice - kazao je Mauro Sartori i otkrio kako je prodano više od 1000 ulaznica za ovu utakmicu.

- Mogućnost da našim navijačima ponudimo utakmicu međunarodne razine omogućuje i našim navijačima da stvore atmosferu Eurokupa. Naši navijači to razumiju i uvijek su spremni podržati nas i kada utakmice ne znače puno rezultatski. Naša suradnja s KK Dinamo vrlo je važan korak u našem usavršavanju i uspoređivanju s klubovima koji dijele iste vrijednosti prema mladim igračima, a time i budućnosti košarke. Očekujemo da ćemo unaprijediti svoje znanje dijeljenjem iskustva u ovom susretu dvaju klubova - dodao je sportski direktor Reyer Venezije.

Olimpia Milano protiv Maccabi Tel Aviva u drugoj utakmici Zadar Basketball Tournamenta

A najzanimljivije iskustvo imat će upravo trener momčadi Umane Reyer Neven Spahija, koji je istodobno i potpredsjednik KK Dinamo.

- Ovo je prvi put da klub koji vodim igra protiv mog kluba s kojim sam snažno povezan, evo sad već 14 godina, preko mojih bivših igrača koji danas vode Dinamo. Ne znam kako da uopće opišem taj osjećaj, jer ovo zaista jedinstveni slučaj. U drugu ruku ovo je još jedna pripremna utakmica i moramo gledati kako da je iskoristimo najbolje - kazao je Spahija i dodao da očekuje od svoje momčadi da pokaže timsku igru i naznake njegovih ideja igre u nadolazećoj sezoni, u kojoj ima visoke ambicije.

Kapetan momčadi Umane Reyer Andrea De Nicolao kazao je kako ove godine je momčad u podosta izmijenjenom sastavu, ali s istim ambicijama kao i prošle sezone.

- Ove godine imamo mladu momčad, s nekim igračima kojima je ovo prvo iskustvo igranja u Europi. Moramo stvoriti dobru kemiju u momčadi i mislim da smo to počeli pravim odnosom prema treningu. Privikavamo se svi na sustav trenera Spahije počevši od obrane i igre u visokom ritmu. Reyer Venezia je uvijek imao ambiciju igrati važnu ulogu u natjecanjima u kojima sudjeluje, pa se isto očekuje i ove sezone od nas u talijanskom prvenstvu i Eurokupu. Što se tiče utakmice s Dinamom, očekujem intenzivnu utakmicu u kojoj će obje momčadi pokušati napraviti korak naprijed u fizičkoj i tehničkoj formi. Na samom smo početku priprema za sezonu i svaka momčad radi na izgradnji svoje igre i kemije - kazao je Andrea De Nicolao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige