Obavijesti

Sport

Komentari 1

Spaletti je polugol proslavio naslov Zenita na -16 Celzijusa

Spaletti je polugol proslavio naslov Zenita na -16 Celzijusa
4

Danas je za sve nas veliki dan slavlja. Želim iskazati veliku zahvalnost našim navijačima i još jednom ih pohvaliti za veliku podršku, rekao je gologrudi trener

VIDEO

Utakmicama posljednjeg, 30. kola, završeno je rusko nogometno prvenstvo. Momčad Zenita proslavila je svoj drugi naslov prvaka domaćim remijem protiv Krilja Sovjetova (0-0). Talijanski trener Zenita Luicano Spaletti odlučio je prkositi hladnom vremenu, te je naslov prvaka, koji je Zenit osigurao još dvije runde ranije, proslavio skidanjem majice.

- Danas je za sve nas veliki dan slavlja. Želim iskazati veliku zahvalnost našim navijačima i još jednom ih pohvaliti za veliku podršku – izjavio je Spaletti golih grudi.

Ivica Križanac odigrao je cijelu utakmicu za momčad Zenita, koja je prvi naslov prvaka proslavila prije tri godine. Uz momčad iz Sankt Peterburga, koja je prvenstvo završila sa 68 bodova, u Ligu prvaka ide i CSKA sa 6 bodova manje. CSKA je u ovom kolu odigrao 0-0 u gostima kod Amkara iz Perma.

Treće mjesto i kvalififikacije za Ligu prvaka osvojio je prošlogodišnji ruski prvak Rubin iz Kazana (58 bodova), koji je na gostovanju kod Lokomotiva odigrao 0-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Deveterostruki prvak rusije, moskovski Spartak, osvojio je četvrto mjesto s 49 bodova, jednim više od moskovskog Lokomotiva, te će te dvije momčadi sljedeće sezone igrati u Europa ligi. Spartak je u 30. kolu odigrao 1-1 na gostovanju kod moskovskog Dinama.

Hrvatski reprezentatiavc Tomislav Dujmović ušao je u igru kod domaćina u 46. minuti, dok je mladi, 19-godišnji Filip Ozobić zaigrao za Spartak od 88. minute. To mu je bio prvi nastup u seniorskoj momčadi Spartaka.

Pogodak za Spartak postigao je u 27. minuti Brazilac Welliton, koji je i prvi strijelac lige sa 19 golova. No, samo 11 minuta kasnije je izjednačio kapetan Dinama Dmitrij Hohlov, koji je glavom poentirao nakon slobodnog udarca Andrija Voronjina. Hohlovu (34 godine) je ovo bila oproštajna utakmica od karijere, a obilježio ju je na najbolji mogući način, s pogotkom.

Prvu ligu napuštaju Novosibirsk i Alanija Vladikavkaz. Sljedeće godine će umjesto njih u Premierligi igrati Krasnodar i Volga Nižnij Novgorod.

Dodajmo još da je u nedjelju preminuo bivši sovjetski vratar, Vladimir Maslačenko (74 godine), koji je branio za bivši Sovjetski savez na Svjetskom prvenstvu 1958. godine u Švedskoj, a 1961. godine je bio proglašen za najboljeg vratara SSSR-a. Izraze sućuti već su odaslali predsjednik Rusije Dmitrij Medvjedev i premijer Vladimir Putin, a na većini utakmica mu je odana počast minutom šutnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka