Obavijesti

Sport

Komentari 59

Španjolce smo dobili '94., iste su godine Irci šokirali Talijane

Španjolce smo dobili '94., iste su godine Irci šokirali Talijane
1

Irska je '94. godine dobila Italiju na SP-u 1-0. Mi smo iste godine igrali prijateljsku utakmicu sa Španjolcima u Valenciji i slavili 2-0 golovima Prosinečkog i Šukera...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20,45 sati igra ključnu utakmicu na Euru 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj. Treba nam pobjeda protiv aktualnih europskih i svjetskih prvaka Španjolaca ili remi uz povoljan rezultat Irske protiv Italije.

Zanimljivo da su Hrvatska i Španjolska te Italija i Irska igrale 1994. godine. Hrvatska je dobila Španjolsku u Valenciji 2-0, a Irska Italiju na SP-u u SAD-u 1-0. Danas ih ne moraju dobiti, dovoljno je da izvuku remi i odosmo mi u četvrtfinale.

U povijesti nikad nismo igrali protiv Španjolaca natjecateljsku utakmicu. No igrali smo prijateljske... I to četiri puta.

23. ožujak 1994. Španjolska - Hrvatska 0-2

Robert Prosinečki u prvom dijelu i Davor Šuker u drugom za 2-0 protiv Španjolske. Bila je to prijateljska utakmica u Valenciji pred 40.000 navijača i prva pobjeda u međusobnim utakmicama.

5. svibanj 1999. Španjolska - Hrvatska 3-1

U Sevilli smo odigrali sljedeću prijateljsku utakmicu sa Španjolcima. Izgubili smo 3-1 pred 57.000 navijača, a jedini strijelac bio je Davor Šuker.

23. veljače 2002. Hrvatska - Španjolska 0-0

Na Poljudu pred 10.000 navijača remizirali smo sa Španjolcima. Rezultat kakav bi nam i danas odgovarao ako Irska iznenadi Talijane.

7. lipnja 2006. Hrvatska - Španjolska 1-2

Posljednju utakmicu protiv Španjolske odigrali smo 2006. godine u Švicarskoj. Bilo je 2-1 za Španjolce koji su zabili sva tri gola na utakmici. Jedan i sebi. U toj je utakmici branio Stipe Pletikosa, Luka Modrić ušao je u drugom dijelu, a Niko Kranjčar igrao je do 70. minute utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...